Dünyanın sonunda gelen insanlar neden Hazreti Allah'ın rahmetinden istifade edemeyeceklerdir?

Tarih: 03.09.2009 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

- Dünyanın sonunda gelenler, Allah’ın rahmetinden mahrum kalmayacaklardır. Öncelikle bunu belirtmek gerekir.

- Dünyanın sonuna kadar Kur’an’ın mesajları insanlık camiasında yankılanmaya devam edecektir. O günkü insanların aklı da bu günkü insanların aklından farklı değildir. Günümüzde materyalist fen ve felsefenin etkisinde kalarak inkârcılığa sapanlar olduğu gibi, o gün de böyle sapanlar olacaktır. Yalnız, dinsizlik akımları daha popüler, insanlar daha azgın hale gelecektir. XIX. asırda, “dinin amentüsünü artık ilimler yazar” diyen pozitivist felsefî akımlar, ateistler ve deistler olduğu gibi, o gün de bu türden ateistler ve deistler olacaktır.

- Eğer, sizin kurguladığınız gibi, dinden, Kur’an’dan; imandan, İslam’dan habersiz bir nesil söz konusu olacaksa, onların ceza görmeyeceklerinde hiç şüphe etmemek gerekir. Çünkü ilahî adalet ölçüsü şudur:

“Bir peygamber göndermeden kimseye azap edecek değiliz.” (İsra, 17/15).

- Şayet, “Kıyamet kâfirlerin başında kopacaktır” manasına gelen hadisten hareketle bunu söylüyorsanız, o süre çok az bir zaman dilimidir. Belki de -kıyametin dehşetini görmemek için- bütün müminler, birkaç saat önce -öldürücü bir unsur taşıyan bir esintiyle- ölürler ve hemen arkasından kıyamet kâfirlerin başında kopar. Yani, bu sürede dinî imtihan açısından önemli bir zaman dilimi söz konusu değildir.

- Gelecekle ilgili detaylarda fazla yüzmemeli, onda boğulmamalıdır. Çünkü birçok detay, birçok bilinmezlikle doludur. Çoğu zaman, onları insanlar, hayal gücüyle doldurmaya veya yanlış yorumlamaya çalışırlar.

Bir mümin, Allah’ın sonsuz adaletine, hikmetine ve merhametine güvenmelidir. Onun asla yanlış yapmayacağına bütün benliğiyle emin olmalıdır.

İlave bilgiler için tıklayınız:

Kıyamet kimin başına kopacak? 

İslam dininden haberi olmayan gayrimüslimlerin durumu nasıl olacaktır?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun