Bakara Suresi'nden ilk dört ayetini, Ayetü’l-kürsi'yi ve son ayetleri okumanın faziletiyle ilgili rivayetin kaynağı nedir?

Tarih: 17.09.2009 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

İlgili hadis rivayetleri şöyledir:

Abdullah b. Mesud bildiriyor:

“Kim Bakara suresinin başından dört ayet okursa, şeytan sabaha kadar o eve girmez: Başından dört ayet (Elif Lam Mim sayılmamış), Ayetü’l-kürsi, onun ardından gelen iki ayet ve surenin son üç ayetini okursa, o gün kendisine ve ailesine ne şeytan ne de üzücü bir şey dokunur. Bu ayetler mecnun / saralı bir adama okunursa, mutlaka o halinden uyanır / kurtulur.” (bk. Darimi, Fedailu’l-Kur’an, 14)

Yine Abdullah b. Mesud anlatıyor:

“Kim bir evde Bakara Sures'nden on ayet: -başından dört ayet (Elif Lam Mim sayılmamış), Ayetü’l-Kürsi ve devamı olan iki ayet (Bakara, 2/256-257) ve son kısmını (Amene’r-Resulü ve ondan önceki ayet: Bakara, 284-286)- okursa, sabaha kadar şeytan o eve girmez.” (Taberanî, el-mucemu’l-kebir, 8592-şamile-, Darimi, a.y; Mecmau’z-zevaid, 10/118)

Konuyla ilgili bazı Hadisler:

“Evlerinizi, içersinde namaz kılınmayan kabirler haline çevirmeyiniz. Bir ev ki içersinde Bakara Sûresi okunursa o eve şeytan girmez.” (Müslim, Salatü'l-Müsafirin: 27)

“Her kim Mü’min Sûresi ilk üç ayetiyle Bakara Sûresi 255. ayeti olan Ayetü'l-Kürsî’yi sabahleyin okursa akşama kadar muhafaza edilir. Akşam okursa sabaha kadar bu ayetler vasıtasıyla koruma altına alınır.” (Dârimî, Fedail: 27)

“Kim Bakara Sûresi'nin son iki ayetini okursa o iki ayet ona yeterlidir.” (Buhârî, Meğazi: 27; Müslim, Salatü'l-Müsafirin: 17)

İlave bilgi için tıklayınız:

Okunan dualara verilen sevaplarla ilgili rivayetler...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun