Ahzab Suresi 50. ayeti bahane ederek, Hz. Muhammed'e helal kılınan hanımlarla yapılacak evliliklerin, tıbbi sakatlıklar doğuracağı iddiasında olanlara ne cevap verebiliriz?

Tarih: 11.01.2010 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Önce şunu söyleyebiliriz ki, söz konusu ayette mevzu edilen hanımların hepsi de artık çocuk doğurmaktan kesilmiş bir yaştaydı. Yani çocukla ilgili bir problem söz konusu olamazdı. Kaldı ki Hz. Peygamber (a.s.m) onların hiç biriyle evlenmemiştir. Belki de bu ilahî ifadeler, hicret edip geldikleri için onları onure etmiştir.

Ancak, Hz. Peygamber (a.s.m)’in kızını, amcasının oğlu olan Hz. Ali (ra) ile evlendirmiş olması da bu yakın akraba evliliğinin -propagandası yapıldığı gibi- zararlarının olmadığını göstermektedir.

Ahzab Suresi'nin 50. ayetinde Hz. Peygamer (a.s.m)’in amca kızıyla, dayı kızıyla, hala kızıyla ve teyze kızıyla evlenebileceği hususu seslendirilmiştir. Bu ise insanların bu derecedeki yakınlarıyla evlenebileceklerine bir ruhsattır. Ve dolaylı olarak (yaygın kanaatin aksine) bu yakın evlilikten ötürü çocuklarda anormal bir durumun olmayacağına işaret edilmiştir.

Öyle tahmin ediyoruz ki, ciddî, samimî ve dürüst istatistikler yapılsa, akraba evliliğinden doğanların, akraba olmayan evliliklerden doğanlardan daha fazla anormal bir durum sergilemedikleri görülecek ve başka konularda olduğu gibi, bu hususta da bir kısım bilim adamları eski teorilerinden tövbe etmek zorunda kalacaklardır.

İlave bilgiler için tıklayınız:

Ahzab Suresi 50-52. ayetlerini açıklar msısnız?

Ahzab Suresi 50-52. ayetlere göre, Peygamberimiz'in, evlenmek istediği her kadın ona helal mi olmuş oluyor?

Ahzab Suresi 50. ayete göre, Hicret eden akrabalarının Peygamber Efendimize helal olduğu bildiriliyor...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun