Aç insanlar varken, kediye yapılan aylık 50 TL masraf günah mıdır?

Tarih: 03.09.2010 - 00:00 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Hijyen açısından sorun çıkarıyor; sokağa bıraksam günah olur mu?
- Ne yapmalıyım?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

“Aç insanlar varken kediye yapılan bu masraflar günah mı?” sorusu, biraz serbest bir muhtevaya sahiptir. Yani, şayet bu masraf kediye yapılmasaydı, o aç olan insanları bulup kediye yaptığınız masraf kadar her gün o kişilere harcar mıydınız? Sanmıyoruz, çünkü bizim kedimiz olmadığı halde böyle bir şey yapmıyoruz. Böyle bir düşünce sanki, “kediden kurtulma” adına fetvaya bir gerekçe gibi görünüyor.

Bununla beraber, muhtaç olan hayvanlara bakmak da önemlidir. Ama hiç şüphesiz muhtaçlardan biri insan diğeri hayvan ise, insanın ihtiyacının giderilmesi önceliklidir. Bu sebeple, eğer mümkünse, güvenilir bir kişi veya kuruma bırakılması uygun olur.

Hijyenlik durumu elbet çok önemlidir. Kaldı ki eşlerden birinin istemediği bir kedinin evde olması, aile huzurunu da bozabilir. Bizim tavsiyemiz kediyi sokağa bırakmak yerine, uygun gördüğünüz bir yere hediye etmeniz en makul olanıdır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

salvation

Kediler evde yenen yemeklerle de beslenebiliniyor yani 50 tl lik mama almanıza gerek yok. Çünkü ben de kedi besledm.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
asiye33

Sn.Hocam ,insanlar ne yazık ki kediyi bile pis olarak görüp en cins kediyi bile evlerine almıyorlar kaldı ki benim sokak kedisi cinsindeki kedimi alsınlar; yani bedava alacak kimse bile bulamıyorum.Acaba kediler yaradılış olarak sokakta yaşmaya uygun mudur?Sizin cevabınızdan şunu mu anlamalıyım:Sokağa bırakmak günah,mamayı da vermeniz de sakınca yok.Saygılar...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun