Her şeyin insan için mi yaratıldı?

Tarih: 03.05.2011 - 00:00 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Kur'an'da her şeyin insan için yaratıldığı ve onun hizmetine sunulduğu şeklinde bir ifade var mıdır?
- Uzaylılara inanabilir miyiz?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Her şey insan için, insan da Allah için yaratılmıştır. 

"O (Allah) ki; yeryüzündeki şeylerin hepsini sizin için yarattı, sonra (kudret ve iradesiyle) göğe yönelip, onları da yedi (kat) gök olarak düzenledi. O, (her şeyi bilen) Alim'dir." (Bakara, 2/29)

Allah Teâlâ insanı kâinatin en üstün varlığı olarak yaratmıştır.

"O'dur ki, O yüce Allah'tır ki bütün göklerde ve bütün arzlarda (hayat olan âlemlerde yarattığı) her şeyi katından sizlerin (insanların) emrine musahhar kıldı. Muhakkak ki bunda düşünen bir kavim için âyetler vardır." (Casiye, 45/13)

Madem ki insandan başka her şey insan için yaratılmıştır, öyleyse insan Allah katında en çok sevilen mahlûktur. Yüce Rabbimiz en çok insanı sevdiği için onu yeryüzünün hükümdarı olarak yaratmıştır.

 "(Hani) o zaman Rabbin meleklere: 'Ben muhakkak ki yeryüzünde bir halife yaratacağım.' demişti. (Melekler de): 'Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni hamdinle tesbih ve takdis ediyoruz.' demişlerdi. (Rabbin de) 'Ben sizin bilmediklerinizi bilirim.' buyurdu." (Bakara, 2/30)

Allah Teâlâ her şeyi insan için yarattığını, fakat insanı da kendisi için yarattığını aşağıdaki âyet-i kerimede ifade etmektedir:

"Onlar ki; kendilerine bir musibet isabet ettiği zaman; 'Biz muhakkak ki Allah içiniz (Allah için yaratıldık) ve muhakkak ona döneceğiz (ulaşacağız).' dediler." (Bakara, 2/156)

İlave bilgi için tıklayınız:

UFO (uzaylılar) hakkında bilgi verir misiniz?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun