Eşcinsellik, erkeğin erkeğe ilgi duyması durumunda, alınması gereken tedbirler nelerdir?

Eşcinsellik, erkeğin erkeğe ilgi duyması durumunda, alınması gereken tedbirler nelerdir?
Tarih: 09.06.2011 - 00:00 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Eşcinsellikle ilgili dini hüküm nedir?
- İstemeden bu duygulara sahip olmak günah mı ve bundan kurtulmanın bir yolu var mı?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Sizin bu durumunuz fıtri ve yaratılış olarak her insanda ve erkekte olabilir. Bu da insan için imtihan vesilesidir. Yani bir insan için karşı cinsten birisiyle nikâhsız ilişki yasaklandığı gibi, aynı cinsten olanlar içinde beraberlik yasaklanmıştır. Şeriat, bunların tadil edilmesi yolunda bazı tavsiyelerde bulunmaktadır. Bunlar şöyle sıalayabiliriz:

1. Oruç tutmak,
2. Bol bol Kur’an okumak veya zikir çekmek,
3. Kur’an tefsiri veya İslami kitap okumak,
4. Allah’ı bol bol hatırlamak,
5. Ölümü hatırdan çıkarmamak.

Bu noktada dikkat çekici olan, çoğumuzun üzerinde konuşmayı bile ayıp saydığı bu konuda Kuran’da o derece çok ve açık ifadelerin bulunmasıdır. Kur’ân, Lût kavmi örneğinde kendisine temas ettiğine göre, demek ki, bu problem "Lût kavmi kadar eski, yok farz edilmeyecek kadar önemli, zinadan bile çirkin, ama herhangi bir insanî yanılgı kadar da konuşulabilir" imiş.

- Peki, neden böyle bir şey oluyor?
- Böylesi bir cinsel sapma neden ve nasıl yaşanıyor?

Önce biyolojik-genetik faktörlerle başlayalım:

Aslında hepimizin vücudunda karşı cinsin hormonları da az miktarda bulunur. Zaten, öyle olmasa, bütün erkekler aşırı sert ve maço, bütün kadınlar ise aşırı kırılgan olurlardı ve cinslerin birbirini anlayıp hissetmesi pek de mümkün olmazdı. Ancak normalde var olan bu minimal yönelimler, genetik ve hormonal bozulmalar sonucu, bazı kişilerde ileri düzeylere varabiliyor. Ve ortaya doğuştan eşcinselliğe yatkın bireyler çıkabiliyor.

"E, sonra?" diyorsanız, şu sohbeti dinleyin:

Geçenlerde bir psikiyatrist arkadaşım beni telefonla aradı. Kısa bir girişten sonra, "Baksana!" dedi, "Biliyorsun; son araştırmalar eşcinselliğin bazı durumlarda neredeyse önlenemez olduğunu gösteriyor. İşin doğuştan gelen genetik bir boyutu da olduğu tesbit edildi; sen de okumuşsundur. Yani, bu kişilerin en azından bir kısmı, yaratılışlarında var olan meyil dolayısıyla o yöne gidiyorlarmış; bu açık artık. Oysa biz İslâmî yönden bunun kabul edilemez bir yönelim olduğunu, hatta ceza gerektirdiğini okuyoruz. Nasıl çözüyorsun bu ikilemi?"

Ona, "Belki garip bir örnek olacak ama" dedim, "Biliyorsun, mesela çok eşlilik de erkekler için neredeyse genetik ve tabiî bir meyildir." "Evet?" dedi. "Peki sen çok eşli misin?" diye sordum. "Tabiî ki hayır." dedi. "Neden?" diye üsteledim. "İçinde böyle bir meyil yok mu? Açık konuş lütfen." "Var aslında." dedi, "Ama hem eşim buna izin vermez, hem toplumsal kurallar, kanunlar vs. bir yığın engel var; biliyorsun. Üstelik günaha girmiş olurum. O yüzden düşünmem bile."

"Kendi sorunun cevabını kendin vermiş oldun işte." dedim. "Eşcinsel meyiller de bazı kişiler için genetik bir temelden kaynaklanan, neredeyse zorunlu bir yönelim olabilir; ama o kişilerin de bu anormal yönelimlerini kontrol etmeleri beklenir, bunu becerebilirler de aslında."

"Bu yönden düşünmemiştim." dedi arkadaşım.

Ardından, kısa bir düşünme sonrası, "Ama" dedi, "meselâ, bilirsin, beyindeki bazı bozukluklar, örneğin temporal epilepsi gibi hastalıklar, kontrolü güç saldırganlıklara yol açabiliyor. Böyle bir hastalığın da etkisiyle, diyelim ki bilincinde olmadan birini öldüren bir şahıs ceza görür mü? Görmez. Bünyesel hastalığın etkisiyle bu suçu işlediği tesbit edilirse Türk Ceza Kanununun 46. veya 47. maddesine göre cezası ya hafifletilir ya da tamamen affedilir. Buna ne diyeceksin?"

"Peki," dedim, "O hasta, cezası affedildikten sonra, bir cinayet daha işlesin diye serbest mi bırakılır? Yoksa hastalığı düzelene kadar tedaviye alınıp, sonra da uzun süre izlenip kontrol mü edilir?"

Arkadaşım, "Yine haklısın." dedi.

Ergenliğe geçiş döneminde sırf meraktan bu tür bir ilişkiyi (kısmen) denemiş gençler de olabilir. Nerdeyse ne yaptığını bilmeden, "doktorculuk" oynarcasına.

"Çocukça bir hata" bile denebilir belki. Ancak, esas önemli olan, bundan sonrasıdır. Bu tür bir olayın ardından, bazen yıllar sonra, "Eyvah, ben ne yapmışım?" muhasebesi yaşanır genellikle. Bu dönemde bunalımını paylaşmayıp kendi kendini yiyip bitirmek; kendini aşırı suçlayıp "Yoksa ben ‘gay’dım mı?" sorgulamasına dalmak, bazen genci tam zıt bir sonuca götürebilir. "Battı balık yan gider." durumu gerçekleşir. Gerçekte öyle olmayan genç, gerçekte öyle olmadığı halde kendisini öyle zannettiği için, gerçekten öyle olur!

Traji-komik bir örnek anlatayım:

Bir eşcinsel hastam vardı. İlkokul yıllarında bağırsak paraziti problemi varmış. Bilen bilir; bu parazit anüs kaşıntısı yapar. Belki inanmazsınız ama, bu kaşıntı gitgide delikanlıyı "Yoksa ben?.." kuşkusuna götürmüş. Sonuç maalesef kötü! Üstelik, anlattığım tek değil. Literatürde, sadece ve sadece bağırsak paraziti yüzünden cinsel tercihi bozulan birçok vak’a var. Yani? Utanıp konuşmamak, gurur yüzünden anlatmamak, yardım istemeyip kendi kendini yemek yok mu? İşte bu şey o kadar çok yerde ayaklara dolanıyor ki! Sırf bu yüzden ne hayatlar kayıyor, bilemezsiniz.

Şimdi, gelelim konunun bizi esas ilgilendiren kısmına:

1. Bu tür hassas konuları ne yok farz etmeli, ne de kaşınmayan yeri kaşımalı. Uyanık bir sessizlik ve dengeli bir müdahale gerek.

2. Küçük yaşlardan itibaren giyim, oyuncak gibi konularda cinsiyeti vurgulayacak ve cinsel kimlik oluşmasına yardım edecek yönlendirmeler yapılmalı. Meselâ, cinsiyete göre giydirmek, uygun oyuncaklar almak gibi.

3. Çocuk, normal gelişimi içinde, özellikle belli dönemlerde, cinselliği çok merak eder; onu doğru bilgilendirmek gerekir. Eşcinselliği anlatın demiyorum. Normal, doğal, insanî merakların doyurulması, ilerisi için sağlam bir temel olacaktır diyorum. Bu konularda çekinip utanmayın lütfen: Siz doğrudan utanıyorsunuz ama, birileri yanlıştan bile utanmıyor. Ve hiç unutmayın: "Çocuklar öğrenmeye hazır olmadıkları konuları zaten sormazlar." Çocuk birşeyi soruyorsa mutlaka cevap vermeniz gerekir—elbette, usulünce!

4. Özellikle ergenlik çağında gençlerin kendi cinslerinden ebeveynlerle, yani babayla daha fazla vakit geçirip paylaşım içinde olması şarttır. Bunu vurguluyorum; tâ ki, "İşten eve, evden işe", "pijama-terlik-televizyon", "Hanım, sen ilgileniver, ben çok yorgunum" hastalıklarına yakalanmış babaların kulakları çınlasın!

5. Aile içinde erkeğin hafif başat ve saygın konumunun korunması lazım. Yoksa, meselâ evde kadın bariz biçimde baskın, erkekse pasif ise -ki, neredeyse ahir zaman alameti olarak çoğu evde mevcut durum maalesef budur- erkek çocuk için kadın konumu imrenilecek bir durum kazanabilir.

6. Bu tür bir problemle karşılaşıldığında, aşırı tepki ve açıklamasız yasaklar merakı artırır sadece. Konuş(tur)masanız bile, gencin aklındaki soru işaretleri artarak devam eder.

7. Darda kalırsanız bir psikiyatristten yardım isteyin.

Not: Eşcinsellik aslında sadece erkeklere has bir durum değil. Kadınlar arasında da bu problem hatırı sayılır biçimde yaşanıyor. Yalnız, bayanlardaki şekli daha belirsiz seyrediyor ve pek de dirençli, devamlı olmuyor. Normal bir cinsel hayat ve mutlu bir evlilik, problemi çözmeye yetiyor genellikle. Yine de özellikle bayanların toplu kaldığı yerlerde dikkatli olmak gerekiyor.

Maalesef biz toplum olarak kadın-erkek mahremiyetine "çok" dikkat ederken, mahremiyetin erkek-erkek ve kadın-kadın arasındaki biçimlerini bazı zamanlar sanırım ihmal ediyoruz. Her iki cins açısından, problemin bir sebebi de bu. Bu noktada, biraz kitap karıştırıp erkeğin erkeğe, kadının kadına karşı mahremiyet ve tesettür ölçüsünü öğrenmeye ne dersiniz?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

teBleB

Sayın semihbilal, insan gönlünü tümüyle Allah'a verirse, Mevlana'nın ney metaforunda olduğu gibi kamış'ını aramaya koyulursa tüm günahlardan zaten sakınır. Dolayısıyla elbette dine yönelen bir kişinin günahlarına devam etmemesi gerekir. Ancak cinsel yönelimini değiştirmeleri bu kişilerden beklenmemelidir, zira bunun pek mümkün olmadığı ortadadır. Cinsel arzular içte kaldığı ve eyleme dökülmediği sürece inşallah yüce Allah onların defterine günah yazmayacaktır.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
maldini

çok hassas bi konu.benim anladıgım kadarıyla bu hisler kiminde çok kuçuk ölçude , kiminde çok çok fazla.dışardan gördugum kadarıyla az olan dayanabiliyo.ama çok olanlar malum, sonuç nereye kadar gidiyo.malum ulkemiz tıpta en ustlerde. bence ikiye ayrılıyo bu hisler; 1.si sapıklık; pişman olma ihtimalin var. 2.si; cidden kendilerini kadın gibi hissediyolar.kadın gibi hayaller kuruyolar.İşte bunlara hak vermek degilde, anlayabilmek önemli bence.İçinde olmayan bilemez.Bekara karı boşamak kolaydır. bide kızların tarafından bakalım;Onlarda 2'ye ayrılıyo.1.si sapıklık; yani lezbiyenlik; evli ama degişiklik peşinde.Yada bekar olanlar; bekaret dinimizde, kulturumuzde önemli.Ne yapıyo kız, erkekle yapıp kaybetmektense kızla yaparım kız kalırım diyo.Hem adımda çıkmaz diyo.Ama kızlara bu cesareti veren de yine toplum.Ben köyde yaşıyorum.İlçede çalışıyorum.Köyde de de kentte de kızların elele,kolkola ,sarmaş dolaş dolaşmasına, şapur şupur yanaktan da olsa öpuşmesine bi şey demiyo.Belkide kimsenin aklına bile gelmiyo. kızlarında 2. turu var; erkek gibi olanlar.Kendini erkek gibi hissedenler.Yaşadıgım yerde de var.yaradılış ama erkek gibi yaa.kıza benzeyen pek bi yeri yok.zaten erkek .... diyolar.işte bu durumdakiler de çareyi tıbta arıyolar.duyuyoruz tv.lerde erkek oldu, evlendi, baba oldu diye. sonuç olarak bence erkek olsun- kadın olsun bi zevk için birde gerçekten öyle hissedenler var.Lut kavmi anladıgım kadarıyla sapıklıktan helak edildi.Ama bazıları gerçekten sapıklık peşinde degil.Bunu göruyorum.Hatta konuştum da bazılarıyla şok oldum. ve bir de toplum olarak dogru olmadıgını kabul etmekle birlikte o bazılarını anlamaya çalışalım.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
zamandurur

üstteki yazıcı okuyunca çok duygulandım Allahım ne olur beni ve tüm böyle olan (arkadaşları) bağışla kurtulmak isteyen istemeyen herkese bir çıkış kapısı göster. Bir sabah kalktığımda hayatımda hiç böyle şeyler yaşanmamış olmasını isterdim tamamen bunları unutmak... Allah bizi affetsin, bir daha asla, tövbe Allahım...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
dertlikul

bakın yazı güzel. ancak içimdeki ateşi söndürmedi. yüreğimi bunaltan acıya derman olmadı, akan gözyaşımı silmedi. bunalan beynime söz geçirmedi. ...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Anonim

dertlikula ALLAHTAN SABIR DİLİYORUM ONA GÜZEL BİR TAVSİYEM VAR ÖNCE GÜZEL BİR GUSL ABDESTİ ALSIN NAMAZ KILIP ALLAHTAN AF DİLESİN SONRA KUR AN-I KERİMİN MEALİNİ VE ARAPÇASINI OKUSUN DAHA SONRA BİR PSİKYATRA GİTSİN YADA BİR DİN GÖREVLİSİNİN YANINA GİTSİN ANLATSIN EMİNİM PSİKLOJİSİ ÇOK DAHA İYİ OLUR KAFASINDA GÜZEL OLMAYAN ŞEYLER VARSA BOŞVERSİN SIK SIK KURAN VE İLAHİLER DİNLESİN SALAVATLAR GETİRSİN BEN EŞCİNSEL DEĞİLİM DESİN GÜZEL BİR YUVA KURSUN BU ŞEYİ FİİLİYATA DÖNÜŞTÜRDÜMÜ BİLMİYORUM AMA EĞER ÖYLE BİRŞEY OLDUYSA KAFASINDA BU TÜR BİR DÜŞÜNCE VARSA KAFASINDAN ATSIN HELAL YİYİP HELAL GİYMEYE ÇALIŞSIN DAYANABİLDİĞİ KADAR DAYANSIN KENDİSİ BAYANMI ERKEKMİ YAZARSA ÇOK SEVİNİYORUM O YETERKİ TEVBE ETSİN ONUN ARKASINDAYIM ONU TANIMASAMDA ONU ÇOK SEVDİĞİMİ BELİRTİYORUM UNUTMASIN PİŞMANLIK TEVBENİN YARISI. UNUTMASIN ŞEYTAN ALLAHIN DÜŞMANIDIR ALLAHIM ONA HAYIR VERSİN İMANLI OLARAK ÖLMEYİ NASİP ETSİN.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
**Mutluluk**

Bazı arkadaşlar tetmin edici değil yazmış...Eşcinselliğin tam olarak nasıl birşey olduğunu,hiç bir zaman anne veya baba olmamanın nasıl birşey olduğunu,nikah saraylarının,gelinlik,damatlık vitrinlerinin sizin için hiç birşey ifade etmediğini,Hiç bir zaman anne veya baba sıfatını taşıyamamanın nasıl birşey olduğunu,Dünyada bir dost edinememenin,içinizi dökmek için insanlardan sadece psikiyatrilere gitmek zorunda kalmanın nasıl birşey olduğunu,Espri konusu olup bazı insanlar tarafından aşağılanmanın,Ana baba tarafınfan bu duygular yüzünden sokağa atılmanın,Batağa düştüğünüzde bazı insanların size destek olmak yerine içinde bulunduğunuz durumla mücadele etmenize yardım etcekleri yerde sizi tekmelemelerinin nasıl birşey olduğunu,Her yeni anne baba olan insanları gördükçe o ana babaların mutluluklarını gördükçe ve onların sizden nefret ettiğini sizin yaşamanızın bile gereksiz olduğunu düşünündüklerini düşündükçe nasıl kalplerinin paramparça olduğunu bilmeyen,kalkıp şuraya tatmin edici değil yazmasın.Buzamana kadar Allah'a iman eden bir eşcinsel varsa şu hayatta Allah'ın merhametindendir eminim.Bazı insanlar eşcinsel denilen,top vs... gibi alay konusu olan ezilip geçilen insanları batağa bırakırken,O insanlar göz yaşlarına boğulup Allah'a yalvarıp içleri huzur buluyorsa buda Allah'ın merhametinden değilmidir? hayatta herşey bir takım arzulardan ibaret değil...Cinsellik aşkta...yüzlerce özelliğimizden sadece bir kaçı bunlar zorunluymuş gibi bizi kırbaçlayan bizi Rabbimizden uzaklaştırmak isteyende biri var.Onu da biliyorsunuz.Sosyolojik olarak kendimizide eleştirmeliyiz.Kaç insan bir eşcinseli içinde bulunduğu bataktan kurtarmak için onu o yollardan uzaklaştırmak için destek vermiştir? ah gülünç soru anki değil mi? günümüzde bir babanın oğlu eşcinsel diye onu vurduğu haberlerini alıyoruz.Anlamıyorsa bazı insanlar onların içinde bulunduğu duyguyu,bilmiyorsak neden maskara ediyorlar onları? neden ezdikçe eziyorlar? Neden öğüt vermiyorlar onlara ''Hayat bundan ibaret değil insanlar seni sevmese dahi.Rabbimiz var o çok merhametli'' bunu demek çok mu zor? Sapıklıkta olan bir insanı doğru yola davet etmek adına ona bir kaç altın cümle söylemek çok mu zor?

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
teBleB

Ben de bir eşcinsel olarak yazının gayet ılımlı ama konuyu tam anlamıyla irdeleyemediğini düşünüyorum. Eşcinselliğin hormonal olup olmadığı bilim çevrelerince tartışılmaktadır ve en son veriler bunun varsayıldığı gibi hormonal olmadığını göstermekte. Ayrıca eşcinsellerin fiziki açıdan karşı cinse benzediği varsayımı da yapılan deneylerde çürütülerek eşcinsel bireylerin cinsel açıdan hemcinslerinden farklarının olmadığı ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla tıbbın şu anki verilerine bakarak eşcinselliğe hastalık demek daha doğrusu buna kesin bir teşhis koymak zorlaşıyor. İşin dini boyutuna gelirsek, rahmet dinimiz İslam'ın kapısı herkese açıktır. Eşcinsel olsun, transseksüel olsun, bu dinde zahir değil batındır mühim olan. Mevlana'nın tabiriyle: "İster yüz kere tövbe etmiş ol, ister yüz kere bozmuş ol tövbeni... Umutsuzluk kapısı değil bu kapı, Nasılsan, Öyle gel..."

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
dertlikul

Tanıdığım iyi dindar doktor da yok gidip tedavi olayım. ...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
gurbetci18

s.a.,

öncelikle bu siteyi ve bu yaziyi hazirlayandan allah razi olsun. bence cok gerekli ve güzel bir sey cünki burayi okuyunca yanliz olmadigimi anladim ve icimde az da olsa bir ümit isigi olustu.

ben avrupyada yasiyorum, 18 yasindayim ve dindar bir ailede ve ortamda yetistim. belkide bu yaziyi okuyanlarin cogu gibi "escinselim". Bu duruma gelmeyi bende istemezdim ve istemiyorum ama elimde olan bir sey deil. ben secmeden bunu bu icimde olan bir sey. bu derten kurtulmak icin defalarca secdeye indim, yalvardim, dualar ettim, nefsime yenilmemek icin dualar ettim, agladim ama hep nefsime yenik düstüm. icimdeki bu eyilim benim bütün dini ve sosyal hayatimida etkiliyor. icim rahat bir sekilde namaz kilamiyorum. insanlarin arkadaslarimin gözüne bakaren kendimi bir sahtekar gibi hissediyorum. ne kadar tevbe ettiysemde bir türlü bu hislerden kurtulmayi beceremedim ama ben böyle olmak istemiyorum. bende ilerde bir aile kurup mutlu olmak istiyorum herkes gibi.
eger benim bu yasadiklarimi yasayip atlatanlar varsa bana bu sinavdan gecmeme yardim edin. artik ne yapacagimi bilmiyorum. dua etmeye bile yüzüm kalmadi. cok ugrastim cok yalvardim cok agladim ama olmuyor olmuyor olmuyor. Ben ne yapmaliyim, hayatimda neleri degistirmeliyim, neyi yanlis yaptim bilmiyorum. Kendimden utaniyorum artik kendime bir türlü söz geciremedigim icin. Cok günah isledim ve artik cizgiyi cekip burda bitti diyecek gücüm yok. Denedim olmadi. Ailemden gördügüm egitim bu degil. Neden böyle oldugumu bilmiyorum ama artik anneme babama layik bir evlet olmak istiyorum. Onlarin cabalarini bosa cikarmak istemiyorum.

eminim yanliz degilim cünki benim gibi olupda yardimda muhtac bir cok insan var. bu yazilar ve tavsiyelerden insallah onlarda yararlanir.
yardim edebilecek insanlar bunu okuyorsa ne olur bana yardim edin. dualarinizi eksik etmeyin ve biraz vaktinizi ayirip cagresiz kalan insanlara yardim edin.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
mehmetali123

Dertlikul içinde dua edelim inşallah...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
fashion2007

objektif yaklaşmak gerekirse, ılımlı ancak bazı kelimelerde yanlış vurgular var, tam olarak eşcinselliğe açıklık getiremiyor (ki eşcinselliği yaşamayan bunu çekmeyen birinden bunu tam anlatıp çözüm aramak -tabi çözüm aranacak vahim bişiyse- ne kadar doğru..)
mesela annem bana bir erkek çocuğu olara hep mavi giydirmiş, babam araba almış falan ama ben eşcinselim.
sanki birde 'normal' kelimesi iğneleyici,
herkez normalde eşcinseller 'anormal'.
kadınlar evi idare edince vahim, erkek idare edince her şey sıradan...
bu soruya verilen cevaba tam net diyemicem bence guvenmek (?) ...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
cemaykutma

Çok zor bir konu ama yinede güzel irdelemişsiniz Eşcinselliğin tıbben tedavisi yoktur ama bunu manen islam tedavi eder ve evlatlarımızı islami ölçülerde yetirtirirsek hiç bir sorun çıkmaz

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Anonim

dertlikula ve sizlere selamın aleyküm Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun dertlikul bu yazımı okurmu bilemem ama okursada okumassada ALLAH RAZI OLSUN ben hamdolsun Allahın mümin bir kuluyum-maşallah- sizlerden isteğim bana ve tüm ümmetimuhammede dua etmeniz ben elhamdülillah eşcinsel değilim fakat bu durumda olan varsa gayet iyi anlıyorum...ALLAHın düşmanı şeytan beni bu yola sürüklemeye çalışmış olabilir fakat ben hayata sımskı sarıdım ve alemin rabbi yardım etti ve o psikolojiden kurtuldum şimdi imamhatip lisesinde okuyorum hamdolsun ... ve aklımdan eşcinsel olma psikolojisini çıkardım...BEN EŞCİNSEL DEĞİLİM...ARANIZDA EŞCİNSEL VARMI BİLMİYORUM AMA VARSA BEN EŞCİNSEL DEĞİLİM DESİN...SALAVAT GETİRSİN İNŞALLAH...ALLAH SELAMET VERSİN...HAKKINIZI HELAL EDİN...ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
kendiniarayangenc

melankoliq_hayat ve gurbetci18 gibi bende avrupada yasiyorum, benimde yakisikli erkeklere hissim var, ama bu deyildirki ben bir escinselim, bu fiiliyati yaparsak o zaman escinsellik ortaya çikar.bu arkadaslar gibi hissiyat ve kotu nefis belasi illede bu fiiliyata yittiyor,onemli olan yapmamak ve yapmamaya calismak,bende cok bunalimlara giriyorum,bazen kendimi taniyamiyorum ama elimden geldigince dua ediyor ve tovbe ediyorum yani umidimi kesmiyorum...Rabbim hepimize yardim etsin ve affetsin, bu imtihandan basarili olararak çikmayi nasib eylesin...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
karamsarhayatlar

barış akkanat sen bir eşcinselmisin ? bu hayatı yaşadınmı yada içerisinde oldunmuki maneviyatta insanın içinde kafasında kimseye gerek yok diyosun, biz bilmiyormuyuz bunu eğer öyle olsaydı kimse kimseye böyle bir konuyu açmaz bitirirdi. bitmiyor ve olmuyor. bizde dini ve ilmi anlamda çözüm istiyoruz..

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
desperetlly

yorum güzel de metod yanlış.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
gecegüneşi

Google araması sonucunda buldum sitenizi. Harika görünüyor. Çok yardımcı oluyorunuz. Bu cevabınız için de ben kendi adıma çok teşekkür ederim...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
blackmann

peki bir insan birkere bu hataya düsüp iliskiye girse sonra pisman olup tövbe etse o kisinin günahi af olunurmu veya tövbesi kabul edilirmi

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
semihbilal

İnşallah.. Ama isterse eyleme dönüştürmüş olsun, bunu neden sölüyorum. Çünkü istemeden de olsa eyleme dönüştürülürse bu günahtır. Ama tövbe edilirse Mevlana hazretlerinin sölediği söz tam buraya layık olur. Eyleme dönüşmezse zaten günah olmaz . Buna da eşcinsellik diyemeyiz.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
oksobit

Yazıyı oldukça beğendim....

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
dertlikul

Tedavi olmak için tavsiye edilecek doktor arıyorum, belki bildiği doktoru olan vardır, ne perişan bir halde olduğumu kimse bilemez.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
fatma seda

allah hepinizden razı olsun bu tür çıkmazda olan cümle insanlarımızın yardımcısı olsun

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
melankoliq_hayat

arkadaslar bende malesef escinselim. avrupada yasiyorum burda dogup burda büyüdüm. icimdeki hisleri kontrol edemiyorum. yillardir hayatim dua etmekle gecti bu illetten kurtulmak icin. ama olmuyor, icimdeki hisler, duygular bir türlü yok olmuyor. kendimden nefret ediyorum. bazen intihari düsünüyorum, ama yapamiyorum, belki icimde biraz olsun dinime baglilik var ondan yada korkuyorum yapamiyorum. arkadaslar size demek istedigim bizlere dua edin bu durumdan kurtulalim. böyle olmayi biz tercih etmedik. escinsel olanlar sevilmiyor genelde ama ne yapalim bizim sucumuzmu? Allah (cc) sinav olarak bunu bize layik görmüs. isyan edemeyiz. herkesin bir sinavi var bizimde sinavimiz bu iste. lütfen bu yorumu okuyan herksten dua istiyorum. hem benim icin hemde benim gibi olanlar icin. Allahin (cc) selami üzerinize olsun...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
MADUR KADIN

TIP ÇOK İLERLEDİ Arkadaşlar bu bir hormon ve psikolojik bozukluk, tedavisi mümkün olanda var özellikle genç yaşta... ENDROKRİNOLOJİ BİLİM DALIDIR BÜTÜN ÜNİVERSİTE HASTAHANELERİNDE VARDIR. TESTESTERON, PROLACTİN ,ÖSTROJEN HORMONLARINI ÖLÇTÜRÜP TEDAVİ ETTRİP DENGELEYEBİLİRSİNİZ.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Demir82

Saat sabahın 04:29 ya inanın ne yazacagımı bilmiyorum ne yazsam ne desem inanın kndimi anlatamam sizlere... yukarıdaki makale çok güzel ve net anlatılmış(ya ne diyeyim allah hepinizden razı olsun) beni bu cehaledden çıkardınız... nasip bu geceyeymiş... kisa bir şey anlatacagım sizlere namaz kılmayan ama buna inanın kalben kılan (nasıl oldugunu bende) yani kimseye bir kötülüğü olmayan olduyada istemeyerek kötü iyet olmadan yapmışımdır... rabbime çok dua ettim aslında az dua ettim bu kadar az duayla beni bu durumdan kurtardıysa birde düşünün yaşım 28 bu senenin yarısını başverin 4 de 1 i ni duayla geçirseidim ben şimdi rabbim katındada çok mutlu ve (duayla) kimse kusura bakmasın rabbimde affetsin beni bu yazacagın kelime için (hem kafam hem kalbim güzel olurdu) ben bu illet duygu için son 11 senemi pislik düşünceler içinde yaşamışım... hatam benim burada derdimi cevabını yanlış kapıda aramışım... biliyormusunuz bir süre sonra şu hayatta iyi olanların hepsini yargılamaya başlamışdım ben iyiyim eminim ben böyleyim acaba iyilerin hepsimi öyle... ilk sırada babam sonra annem ve en çok sevdiği dayım çünkü iyiler... ne kadar dogru ne kadar yanlış bilmiyorum ama... bu saatde inanın şimdi kuş gibiyim içimdeki kalbimdeki bedenimdeki tüm agırlık gitti... nefes almayı seviyrum... ne kadarda ölmeyi çok istesemde her duamın arasına (allahım sana isyan değil ama dayanamıyorum artık kaldıramıyorum bu sınamanı sana bu şekilde hayırsız bir kul sevmeyecegin bir kul olacagım ne olur yalvarıyorum hayırlısıysa al artık şu canımı )rabbimin istemediğini istemek bile boşa dua... sizleri seviyorum iyiki allah dostları varsınız... rabbim cümlenizden razı olsun... allaha emanet olun... keşke daha önce tanışsaydım siznle... Allahdan hiçbir zaman umudumu koparmamayı ögrettiniz... Cahillik cahilik cahillik rabbim kimseyi aklındaki eksikliklerle sınamasın... allaha aemanet olun...yaa ne kadar dua etsem az size... siz güzel bir kardeş bir abi bense rabbimin izniyle sizleri kazandım...kusura bakmayın heyacanlıyım biraz kesik kesik anlatıyorum....offffff yaaa:) sonunda şükür sana rabbim şükür...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
dertlikul

Tanıdığım iyi dindar doktor da yok gidip tedavi olayım. ya herkese haykırıyorum. gerçekten derman istiyorum. yok mu tanıdığınız hekim...dayanacak çok az gücüm kalmış.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
esmer2701

daha açıklayıcı olması lazım insanları bundan vazgeçirmek için bir neden olmalı veya ilk adımı nasıl atmalı önemi olan bu bunu araştırıp bişeyler yapmak lazım biri esşcinsel nasıl terkedebilir neyapabilir net ve açıklayıcı cevaplar olması lazım bence

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Anonim

Umutsuz olmayın! Yüce Allah'ın dilemesiyle bu dertten kurtulunabiliyor. Ben çaresini buldum ve uyguladım. Yüce Rabbime sonsuz şükürler olsun ki aklımdan çıktı gitti herşey. Tertemiz bir aile hayatım harika bir çocuğum ve mükemmel bir iş yaşamım var. Üstelik psikolojim düzeldi. Allah bu pislikten beni kurtarmakla birlikte sonsuz ihsanlarını saçtı etrafıma. Hepinize sesleniyorum "eyvah" demeden "Allah" dememiz gerekli. Dilerseniz size bununla ilgili "yol haritası" sunabilirim. Bunun doktoru yok demeyin doktor, Yüce Yaradan'ın zat-ı ilahisi. Kimsesiz değiliz, çaresiz değiliz, bizim Rabbimiz var, O ne güzel vekil. Tavsiye: Mükemmel ber gusl alıp Kuran-ı Kerim'in yüce mealini okuyarak başlayabilirsiniz. Bakın bakalım bu beni anlatıyor, bu benden bahsediyor, bu beni affeden ayet, burada Rabbim beni çağırıyor, beni bağışladığını bana sesleniyor dediğiniz kaç düzine ayet bulacaksınız...Kendinizi tutamayıp gözlerinizden dolu tanesi gibi dökülecek yaşlar, sarılacaksınız ve bir daha bırakamayacaksınız. Sonra mı ne olacak? Kulağınıza hiç melek fısıldadımı senin Rabbin senden razı, onun şefkati ve merhametinden sual olunmaz diye? Saygılarımla efendim. Allah'a emanet olunuz.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
barış akkanat

hala psikiyatr tavsiyesi veriliyor ve ben bunu anlayamıyorum. bence bu durumun değişmesi veya indirgenebilmesi veya olumluya dair bir şeyler olabilmesi için tek yol kesinlikle inanç. manevi alemde hallolunur ancak. ne bir doktor ne bir psikolog ne de bir başkası. kişi kendi içinde halledebilir bunu. kendinden uzaklaştıkça farklı arayışlara girdikçe dağılıyor insan... çare kendi içimizde manevi alemimizde. herkes için hayırlısı olması umuduyla.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Anonim

Sorulan soru çok yerinde..

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
semihbilal

Mevlananın sözünden ben ne anladığımı sölemek isterim.''İster yüz kere tövbe etmiş ol, ister yüz kere bozmuş ol tövbeni...Umutsuzluk kapısı değil bu kapı, Nasılsan,öyle gel..'' Burada söylenen eşcinsel olabilirsin herşey olabilirsin her türlü günahı işleyebilirsin (Eşcinsellik) gibi umutusuzluğa kapılma tövbe et bu günahtan buğz et ve gel, pişman ol ve kendini düzelt. Düzeltemedin mi tekrar mı devam ettin tekrar pişman olup tekrar tekrar düzelt kendini gel ama düzel de gel, diye anlyorum. Eğer yorumlar bu anlamda ise bir sakıncası yok. Ancak nasıl olursan ol öylece gel ve öylece devam et anlamında olsa yanlış olur.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
sertelli

herkesten klişe laflar geliyo biz zaten bunları biliyoruz. bu yazı güzel noktalara değinmiş ama içinde olmayan bilemez. yetersiz bu metin...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
oksobit

Makaleyi çok beğendiğimi ve mantığıma çok uygun bulduğumu belirtmek istiyorum..

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
milanoseason

bence açıklama hiçte tatmin edici değil

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
dertlikul

Tanıdığım iyi dindar doktor da yok gidip tedavi olayım. ya herkese haykırıyorum. gerçekten derman istiyorum. yok mu tanıdığınız hekim...dayanacak çok az gücüm kalmış. önereceğiniz hekim istiyorum bu siizn sorumluluk alanınıza da girer. ahirette sorar rabbim hesabını.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
çok_pişmanım73

dertlikul ile aynı acıları paylaşmaktayım.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
sefiill

hocam allah razı olsun sizlerden
yazı çok güzel olmuş bütün soru işaretlerimizi çürütecek şekilde

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Anonim

Ne kadar guzel detaylı ve net bır acıkla yapılmıs Allah razı olsun

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
havari

bence ana baba çocuğuna HELAL lokma yedirise kimsenin çoluğu çocuğuyla alay etmezse kimseyi kınamazsa evelallah hiçbirşey olmaz

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
zamancı

evet müslüman birinini gay olsada bir erkekle ilişkiye girmesi günahtır bunu bir imtihan olarak değerlendirmesi ve isyan etmemesi gerekir

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
kadir acıpayam

TATMİN EDİCİ SAĞOLUN

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Anonim

Herşey çok safi ve aydınlatıcı elinize sağlık. Katılmadığım yerler olmakla beraber güzel bir yazı. ... Eşcinsellik ile alakalı irade konusuna gönülden katılıyorum. Fani dünyada sınandığımızı unutmayalım. ...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
yalnızadem

Lütfen aşağıdaki açıklamaları okuyun, bırakın cezalandırılmayı sabrederseniz mukafatlandırılacaksınız:
Bu ciddi bir imtihandır

Öncelikle böyle bir duygu taşıdığınız için kendinizi suçlamayın, ama duygularınıza da yenik düşmeyin. Depresyona girmeye de hiç gerek yok. İnanan bir insansınız. Bu olay bir imtihandır. Siz de herkes gibi bir imtihan içindesiniz. Kimi malıyla, kimi canıyla, varlıkla, yoklukla, sakatlıkla, güzellikle, iftirayla, şöhretle, kadınla, makamla ve daha nice yollarla imtihan edilir. Cinsel sapmanın sebebi ne olursa olsun o da bir imtihan vesilesidir.

Pratik Kur’ân çözümü

Kur'ân çözümü en güzeli ve en pratiğidir. İradenizi kullanarak bu çözümü hayata geçirebilirsiniz. Kur'ân, "Zinaya yaklaşmayın! Çünkü o pek çirkin bir şeydir ve çok o pek çirkin bir şeydir ve çok kötü bir yoldur" diyor. Bu âyeti tıpkı karşı cinse uygular gibi uygulamaya çalışın. Kendi hemcinsinize mesafeli davranın. İlgi duyduğunuz kişilerle çok sıkı arkadaşlık kurmayın, baş başa kalmayın, samimiyeti ilerletmeyin, ilgili ortamlardan uzak durun.

Bol bol dua edin

Kendinizi ibadete, ilme, zikre ve duaya verin. Bu dualar azametli ve sürekli, içten ve etkili dualar olmalı. Mesela sabaha karşı herkesin uykunun derinliklerinde bulunduğu bir vakitte uyanın, açın elinizi Allah'a, yardım isteyin, "Ey Yüce Rabbim, beni bu kirli işten, edepsiz halden kurtar" deyin, yalvarın, yakarın. 4444 defa okumak gibi Salat-i terficiye hatmi yapın. Peygamberimizin özel bir duası olan Cevşenü'l-Kebir'i, Hz. Ali'nin özel duası olan Celcelutiye'yi her gün tamamını veya bir miktarını okuyarak bu duaları kendinize şefaatçi yapın.

Bu duyguyu hayra çevirin
Ne var ki bizim için her zaman, bu tür duyguları hayra çevirmek de mümkündür. Ve bize düşen de işte bunu yapmaktır. Biraz daha açalım. Mesela bir insan, kendi mahiyetine yerleştirilen şehvet hissi sayesinde veli olabilir. Evet, o insan eğer üzerindeki şehvânî istek ve arzuları karşısında namus ve iffetini kemal-i hassasiyetle koruyabiliyorsa, aynı durumda olmayan başka birinin bin rek'at namazla ulaşamayacağı seviyelere ulaşır.

Çünkü bu kimse, o kadar şehvetle donatılmış olmasına rağmen, nefsini frenleyip onu zabt u rabt altına alabiliyor. Evet, tehlikenin boyutları nispetinde mükâfat söz konusudur. Hatta bazen böyle birinin terakkisi o kadar hızlı, o kadar amûdî (dikey) olur ki, başkaları velâyet yolunda katiyen ona yetişemezler.

Bu hususa bir şey daha ilave etmek istiyorum. Mesela, bazı insanların hemcinslerine karşı fıtratlarında fazla bir temayül vardır. Eğer o insan bir hayat boyu o temayülünü gemleyip meşru dairede kalabilse, o öyle bir yükselir ki, hiçbir kimsenin buna yetişmesi mümkün olamaz. "Görüldüğü gibi şehvet, başlangıçta öldürücü bir ağ iken, irademizin hakkını verme sayesinde insanı yükselten nurdan bir helezon haline gelebilmektedir.

Allah ve Resulü ne diyor?

Allah'a ve O'nun sevgili Resulüne inanan bir insan onların emrine boyun eğer, yasaklarından kaçınır. Kur'an, hemcinsine ilgi duymayı "iğrenç işler", "haddi aşmak", "beyinsizlik" "fuhuş" gibi sözlerle tanımlar ve kınar. Hz. Lut'un peygamber olarak gönderildiği, bu kötü işi yapan kavm için Kur'ân- Kerim, "Sizden önce dünyada hiç kimsenin yapmadığı iğrenç bir işimi mi yapıyorsunuz?" (7:80)

"Siz âlemlerin içinde erkeklere yaklaşıyor da, Rabbinizin sizin için yarattığı hanımlarınızı bırakıyor musunuz? Doğrusu siz haddi aşmış bir toplumsunuz." (26:165-166), "... Göz göre göre hâlâ o hayâsızlığı yapacak mısınız?"(27:54) gibi âyetlerle bu fiilden uzak durulmasını istiyor, daha sonra bu kavmin büyük bir felaket sonucu yok edildiğini anlatıyor. Deylemî'nin naklettiği bir hadiste Peygamberimiz de bu konuda şu açıklamayı getiriyor:

"Ahirzamanda 3 kısım eşcinsel olur: Bir kısmı konuşmak ve yüze bakmakla, diğeri, kucaklaşmakla yetinir Bir kısmı da bu işi bilfiil yapar Allah'ın laneti bunların üzerine olsun! Eğer tövbe ederlerse, tövbe edenin tövbesini Allah Teala kabul eder."

Tedavi yöntemi

Dr. Joseph Nicolosi'nin Kaknüs Yayınları'ndan çıkan "Erkek homoseksüeller için onarım terapisi / yeni bir klinik yaklaşım " isimli kitabı alıp okuyun. Makul ve pratik çözüm yollarını bu kitapta bulacaksınız. Dr. Nicolosi ile diyalog halinde olup eşcinselleri tedaviye çalışan bir dernek vardır. www.benotesi.com sitesinden daha geniş bilgi alabildiğiniz gibi, ayrıca Benötesi Psikoloji Derneği'nden de yardım alabilirsiniz.

Mehmet Paksu

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
ziraatçi37

Sevgili kardeşlerim Allahu teala kuşkusuz herkese bir dert veriyor ne kadar doğrudur bilemem ama derler ki Allah herkese mutlaka bir dert verir kendisini unutmayalım sık sık dua edelim diye .Bunun yanında ne yazık ki bir hastalık cahil kesimler tarafından sapıklık olarak adlandırılıyor. Hormonlarınızda bir sorun varsa bu bir hastalıktsiır. Bir yerlerde birşeyler yanlış gidyor demek ki . Ne mutlu size ki bunun dinen yasak oldugunu bilip için içinizi yiyor. Buna yürekten inanıyorum ki siz eğer bunu hastalıktan saymayıp bildiğiniz yolda devam etseydiniz ne bunalıma girerdiniz ne depresyona ne de kendinizi öldürmeye çalışırdınız. Ya bu tür sapkınlıkları doğal saysaydınız. Ne mutlu size ki bunu huzursuzluğu içinde kendi kendinizi yiyip bitiryorsunuz. Bir çıkar yol bir derman arıyorsunuz bu aslında tedavinin başlaması demek değil mi. Bu bir adım değil mi. Kendinizdeki anormalliği görüp tedavi olmak istemek de bir başlangıç değil mi. Misal vereyim AMATEME yatırılan ve uyuşturucu denen illetten kurtulmaya çalışan bir sürü insan var. Ama doktorların dediği bir laf var önce kendi isteyecek. Kurtulmak istemeyip de tedavi olmak istemeyenler de var demek ki. Sizin durumunuzda bu tıp oldukça ilerledi. Elbette ki tedavisi vardır. Eğer birşeyin nedeni biliniyorsa mutlaka tedavisi de vardır. Bir sürü güzel örneklerden de bundan kurtulanlar güzel bir yuva kurmuşlar. Ne mutlu size ki bir kurtuluş yolu arıyorsunuz Allah o kadar büyük ki mutlaka dularınızı kabul edecek. Rabbim herşeyin zamanını bilir. Benim de sorunlarım oldu İsyan edecek kadar psikolojik tedavi görecek kadar Ama imtihandayız. Her namaz kılışımda tüm mümin kardeşlerime ruhlarındaki sıkıntıları atmalarında sabır ve yardım diliyorum. Allaha emanet olun YALNIZ ONA İNANIP YALNIZ ONA GÜVENİN ALLAH TÜM MÜMİN KARDEŞLERİME SABIR ESENLİK SAĞLIK VE HUZUR VERSİN

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
alinokta

öncelikle herkese merhabalar,
bazı arkadaşların sadece dışarıdan insanların çözüm yolları sunduklarını dışarıdan baktıkları için çözüm önerilerinin tatmin edici olmadığını yazmaları üzerine bu mesajı atıyorum. evet benim de konu ile ilgili kısmen içeriden olan biri olarak yazacaklarım var. ben daha önce bu hayatı 19-23 yaş aralığında yaşadım. Şu an 33 yaşımdayım 10 senedir çok şükür kendimi (fiilen) uzak tutabildim. hatta durumu lehime/hayra çevirdiğim kanaatindeyim. elime bir fırsat geçti ve de içten gelen o müthiş isteğe rağmen kendimi frenlemeye çalıştım.(bunun zorluğunu sizler yaşayan olarak biliyorsunuz) olaydan kısa bir süre sonra rüyamda bir grup topluluk kastedilerek ''tek hayırlı sen çıktın'' müjdesi aldım. muhtemelen o olayın gecesiydi. rastlantı olmadığı kanaatindeyim. belki amudi yükseliş böyle birşey.bu birileri için birşey ifade edebiliyorsa ne ala. dedikten sonra bir insan kendini nasıl koruyabilir? bunun cevabı 1) yaşadığınız şehri değiştirebilisiniz. Ben o dönem İstanbul'daydım şimdi daha küçük bir şehirdeyim. 2) sohbetlere gidin/gidiyorsanız devam edin ki ben öyle yapıyorum 3) namaza mutlaka başlayın ve aksatmayın çünkü namaz kötülüklerden alıkor-ki ben devam ediyorum 4) eski irtibattaki olduğunuz kişilerle irtibatınızı kesin-ki ben uzun süre öyle yaptım 5) dinin neyi helal ve neyi haram kıldığını iyi öğrenin ve helal dairede keyfinizi mutlaka bakın yani kendinizi de zulmetmeyin 6) acele etmeyin - acele etmemeyi kendinize telkin edin 7) ve en önemlisi Allah'tan korkun ama aynı zamanda da ümitvar olun 8) bizim için cihad edenlere biz yollarımızı gösteririz müjdesine binaen Allah için birşeyler yapalım. hadi kalın sağlıcakla

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
unutgitsin

Bazı arkadaşlar olayı bilmeden konuşuyorlar. Ama davulun sesi uzaktan hoş gelir. Gelin görün ki Bu olay dile kolay bier olaydır anlatmakla da anlaşılması çok zor bi olaydır. Kimse bilmez o insanların doğduklarından beri ne çektiklerini büyük ihtimal ellerinde olsa neden bu durumu tersine çevirmesinler ki. Sapıklık olsun diye hiç ağza alınmayacak lafları işitmeyi kim ister ki. Rabbimiz belki deniyordur bilemeyiz, onlara saygı duyup onlara insan olduklarını unutturmamalıyız.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Lacrymosa

Bu konu hakkında çok cahil olan insanlar yorum yapıp öneride bulunmuş bu yüzden bir kaç düzeltme yapmak istedim. Öncelikle eşcinsellik bir sapıklık ya da hastalık değildir. Bilim adamları eşcinselliği hastalık olmaktan yıllar önce çıkardı bu yüzden tedavisi varmış ya da şu terapi gibi işlemler işe yarıyormuş tavsiye ederim gibi cümlelerle bir eşcinsele yardım edeceğinizi sanmayın kaldı ki çok zengin eşcinseller var herhangi bir tedavi yöntemi olsa koşa koşa yaptırabilecek şartlara sahip. Eşcinsellik doğuştan gelen bir eğilimdir tıpkı heteroseksüellik gibi. Tedavi edilecek bir şey değildir. Bu durumda siz nasıl ki karşı cinsinize karşı istemsiz içinizden gelen bir dürtüye sahipseniz eşcinseller de aynı şekilde hem cinslerine karşı içsel bir dürtüye sahip. Ayrıca doğuştan bedensel engelli bir insana ya da siyah tenli bir bireye nasıl ki hasta ya da hakarete açık insan muamelesi yapmıyorsanız bir eşcinsele de yapamazsınız çünkü kişinin bunu seçme gibi bir hakkı yoktur. Doğuştan uzvu eksik bir insanı "Neden kolun eksik senin?" diyerek linç etmekle aynı şeydir bu.

İkinci olarak Allah eşcinselleri lanetlememiştir. Şuna bir açıklık getirelim merhametli olduğunu bildiğimiz bir ilah neden kendi yarattığı bir insanı lanetlesin? Yasak olan eşcinsel cinsi ilişkidir ve zina ya da anal ilişki eşcinseller kadar heteroseksüellere de yasaktır.

Eşcinsel olduğu için bir insana zulmediyorsanız ne gerçekten hoşgörü felsefesini ne de Allah'ın merhametini anlayamamışsınızdır. Onlar da Allah katında sizinle eşittir kendinizi onlardan üstün ya da onları yargılama hakkına sahip insanlar olarak görmeyin çünkü kişilerin yaptığı eylemleri yalnızca Allah yargılar.

Bir diğer söylemek istediğim şey evlilik konusu. Evlenip yuva kurmuş kişiler tedavi olmuş kişiler değildir bu hislerini manipüle etmiş kişilerdir. Bazı eşcinsel kişilerde ise evlilik mutsuz bir bireye ve akabinde mutsuz bir aileye sebebiyet verir. Bireyler kendini evliliğe uygun hissetmiyorlarsa kesinlikle zorlanmamalıdırlar. Hele kadınsı tarafları daha baskınsa.

Eşcinsellerin hepsi kadınsı değildir. Bunu da belirtelim daha erkeksi olanların daha kadınsı olanlara göre evlenmesi daha kolaydır ama kendini kadın olarak hisseden bir eşcinsel evlendiğinde cinsi münasebette eşine ilgi göstermede sorunlar yaşayacağından evlenmemesi daha iyidir. Affedersiniz ama gerdek gecesi sorun yaşayan insanların aşağılandığı bir ülkedeyiz yani bir de eşcinsellerin bu durumunun normal karşılanmasını beklemeyin evlilikte.

Kur'an ayetlerini de düzgün yorumlamadan kişilerin önüne kanıt olarak sunmayın rica ediyorum. Kişileri bunalıma sokmaktan başka bir işe yaramiyor.

En önemlisi ise neticede bu da bir sınav sebebidir. Bir görme engelliliğin, parasızlığın, açlığın ve diğer zor sınav sebeplerinin olduğu gibi. Sınavda ne yapacağınız ne cevap vereceğiniz size kalmış. Ayrıca her eşcinsele "Bir ilişkisi olmuştur bunun kesin." gözüyle yaftalayıp hor görmeyin. Kendisi bunu kabul etmediği sürece iftira atmış olursunuz. Önyargılarınızı aşın. İnsanları sevin.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
mithat2112

Şöyle de bir durum var. Erkeğin erkeğe mahrem yerleri göbek ile diz arasıdır biliyorsunuz. Ama bunu hiçe sayma durumu söz konusu çoğu yerde. Şehvetsiz de olsa bir kadının ve erkeğin mahrem yerlerine bakmak haram olduğu halde, erkekler arasında; "Erkek adam utanır mı hiç değiştiriver hemen üzerini şuracıkta biz sana mı bakacaz sanki." durumu oluyor, ancak şeytan boş durmuyor baktırıyor bi şekilde gözleri kayıveriyor insanın bir anda. Bence eşcinsellikten uzak durmak için bu tür konularda da çok dikkatli olunması gerek. . . . . .

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
HepimizKardesiz

Allah razi olsun. Birazcik yardim oldu bilgilenmemde.
Benim cok iyi bir erkek arkadasim var 8 Senedir tanisiyorum. Kendisi yabanci ve escinsel.Bazen cok endise ediyorum " aceba onunla arkadas olmam dogrumu,günahmi ?(bu arada ben kendim bir bayanim)
Arkadasligimizida bozmak istemiyorum cunki o asiri derecede iyi kalbli bir insan, bana cok zor anlarimda yardim etti.Bana hep iyilik yapti. Benim müslüman bir hanim oldugumu bile bile ve dinimizde escinseliginin hos görünmedigini bildigi halde saygi gösterip beni yine zor anlarimda yanliz birakmadi.Kendisi beni kücük kardesi gibi görüyor. Yabancilar arasinda cok zor bulunur böyle bir Insan. Bazen onu dogru yönlendirmeye calisiyorum , ama tabi hemen olacak bir is degil. Bilgilerimizi paylasiyoruz , o bana anlayis gösteriyor ben ona gösteriyorum. Yani cok iyi anlasiyoruz. Bayabi cagresizim, sizlerce nasil davranmaliyim ? Sizlerin yorumunu merak ediyorum..

Allaha emanetsiniz..

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun