Bana lütfen, sıkıntıdan kurtulmak için bir dua gönderir misiniz?

Tarih: 04.07.2011 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Hadis kaynaklarının aktardığına göre, Hz. Peygamber (asm) bir sıkıntı ve üzüntü içine girdiği zaman aşağıdaki dualardan birini okurdu: 

a. “La ilahe illallahu’l-Azîmu’l-Halîm, La ilahe illallahu Rabbu’l-Arşi’l-azîm, La ilahe illallahu Rabbu’s-semavâti ve Rabbu’l-ardi ve Rabbu’l-Arşi’l-kerîm.”(Buharî, Daavat,27; Müslim, Daavat, 83).

Anlamı: “Büyük ve kullarına karşı yumuşak davranan Allah’tan başka ilah yoktur. Büyük Arşın Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur. Göklerin Rabbi, yerin Rabbi ve şerefli Arşın Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur.”

b. “Ya Hayyu ya Kayyum! Bi rahmetike esteğîsu.”(Tirmizî, Daavat, 91).

Anlamı: “Ey daima hayatta olan Hayy, bütün varlıkları ayakta tutan Kayyum! Rahmetinin hakkı için senden yardım istiyorum.”

c. “Allahümme rahmeteke ercû felâ tekilnî ilâ nefsî tarfete aynin, ve aslih lî şe'nî kullihi, Lâ ilâhe illâ ente.” (Ebu Davud, Edeb, 101).

Anlamı: “ Allah'ım! Senin rahmetini ümit ediyorum; ne olur, göz açıp kapamak kadar olsun beni nefsime bırakma, bütün işlerimi sen düzletip düzenle! Senden başka ilah yoktur.” 

Ayrıca İnşirah suresini okumak da kederlerin, üzüntülerin kalkmasına, ferecin gelmesine önemli bir vesiledir. Günde on üç defa okunsa, daha iyi olur, kalpteki  sıkıntının giderilmesine, zorlukların aşılmasına vesile olur, inşallah.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 50.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun