Allah'ın her insana aynı ölçüde nimetler vermemesinden dolayı insanların sitem etmeye hakkı var mıdır? Çirkinim, o yüzdenden kimse benimle arkadaşlık kurmak, samimi olmak istemiyor.

Tarih: 30.07.2011 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Arkadaş seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Şayet sırf sizin görüntünüzden dolayı birileri sizinle arkadaşlık kurmuyorsa, zaten o insanla arkadaşlık yapılmaz. Bunun için üzülmenize gerek yoktur. Kendinize dini hassasiyeti olan hakiki arkadaşlar edinebilirsiniz. Dünyalık arkadaşların insana faydası olmaz, zararı olur.

Allah her insanı farklı şekillerde imtihana tabi tutmaktadır. İnsana düşen, kendi durumunda imtihanına en güzel şekilde cevap vermektir. Allah'ın bize lutfettiği nimetler konusunda kendimizden yukarıdakilere değil, kendimizden aşağıdakilere bakmalıyız. Sizden çok daha zor durumda olan ağır şartlarda yaşayan insanlar var. Onlara bakıp şükretmeniz gerekir.

Allah size çok mükemmel özellikler verseydi belki siz günahlar içerisinde kaybolup cehennemi hak edecektiniz. Kısa dünya hayatına bakmak yerine, ebedi hayatta Allah'ın size lutfedeceği güzellikleri düşünüp sabır içerisinde şükretmeniz gerekir. Dünya hayatı bir an gibidir.

İlave bilgi için tıklayınız:

İnsanların dünya nimetlerinden aldıkları paylardaki farklılık, ilâhî adalet yönünden nasıl yorumlanabilir?

Allah her insana aynı ölçüde nimetler vermemesinden dolayı insanların sitem etmeye hakkı var mıdır?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun