Zina etmiş bir kadının kızlık zarını diktirmesi caiz midir?

Tarih: 02.08.2011 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Kızlık zarı veya diğer adıyla bekáret zarı, bütün İslam toplumlarında olduğu gibi bizim toplumda da iffet ölçüsü olarak kabul edilmektedir. Bu zar, cinsel ilişki nedeniyle yırtılabileceği gibi, ağır bir şey kaldırma vb. hallerle de olabilmektedir.

Cinsel ilişkinin haricinde, başka bir sebeple kızlık zarı yırtılmış olan bir kadın, evleneceği erkek veya çevresi tarafından iffetsizlikle itham edilmekten korkuyorsa, bu takdirde kızlık zarını diktirmesinde bir sakınca yoktur. Gayrimeşru bir cinsel ilişkinin yapıldığını gizlemek veya kendisiyle evlenecek olan erkeği yanıltmak, adaletten kurtulmak gibi kötü maksatlarla yapılması ise büyük günahtır.

Evlenmek ve evleneceği kişiden günahını gizlemek için kızlık zarını diktirmek caiz değildir. Çünkü bu durum zaruret değildir. Avret yerini bu sebepten dolayı açmak caiz görülmemektedir.

Tecavüze uğrayan veya düşme gibi bir sebeple masum ve günahsız olduğuna göre ayıbını örtmek ve ifşa etmemek amacıyla onun tamirinde bir sakınca yoktur. Ama keyfi olarak bunu tamir etmek zaruret olmadığı için caiz değildir. Ve avretinin açılması haramdır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun