Çevremdeki insanlara İslamiyet'i nasıl tebliğ etmeliyim? Bu konuda çok ısrarcı olmak doğru mudur?

Tarih: 08.09.2011 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

İnsanlara sürekli ibadet yapmalarını telkin etmek ve baskı altına almak ters tepki yapabilir. Bediüzzaman, insanlara "şu ibadeti yapın, şu günahı işlemeyin" tarzı bir yaklaşım yerine, İslamiyetin güzelliklerini öylesine güzel anlatmıştır ki, insanlara "ibadet yapın" demeye gerek kalmadan insanlar ibadet yapmaya günahtan kaçınmaya başlamıştır.

Zamanımız enaniyetin doruk noktaya ulaştığı bir zaman. Bu sebeple insan kendi çocuğuna dahi zorla hiç bir şey yaptıramıyor. Bir şeyin bir kimseye kabullendirilmesi için illa ki güzellikle anlatılması gerekiyor.

İnsan aklen ve kalben ikna olduktan sonra ibadetlerini yapar. Ancak tatmin olmazsa yapsa da gösteriş için yapar; siz olmadığınız zaman yapmaz.

Bu sebeple insanlara İslami ve imani konuları çok güzel bir şekilde anlatmak gerekir. Anlatmakta sınır yoktur, istediğiniz kadar anlatabilirsiniz. Ancak onların dinlemeye istekli oldukları zamanlarda anlatmanız, isteksiz olduklarında ise fazla anlatmamanız daha uygun olur.

Bir kimsenin istekli olarak beş dakika sizinle sohbet etmesi, isteksiz olarak bir saat sohbet etmesinden daha faydalıdır.

İlave bilgi için tıklayınız:

Tebliğ metodu nasıl olmalıdır? Nelere dikkat etmek gerekir?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun