Porno sitelerindeki üyeleri uyarmak için ayet hadis gönderebilir miyim? Malum orada çirkin resimler, görüntüler var, bu yüzden ayet, hadis vs.nin bulunması sakıncalı mı?

Tarih: 07.12.2011 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Hayır, böyle bir hizmet neden sakıncalı olsun. Kalbimizin yanında hem melek hem de şeytana ait mekânlar vardır. Aynı evde, hem salih hem de fasık insanlar oturmaktadır. İçimizden hem güzel rahmanî ilhamlar hem de kötü şeytanî telkinler gelip geçmekte ve bir anlamda zihnimizde yazılmaktadır. Onun için, Ayet ve hadislerin meallerini yazarak nasihatta bulunmakta bir beis yoktur.

Ancak böyle sitelere girerken aynı zehirlere bulaşmamak gerekir. Eğer faydalı olacağız derken biz zarar göreceksek başka yolları denemek gerekir. Dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

a. Söyleyeceklerimizi çok iyi taratarak söylemeliyiz. Çünkü her dediğimiz doğru olmak zorundadır. Fakat her doğruyu her yerde söylemeye hakkımız yoktur.

b.
Hz. Ali (ra) diyor ki: "Söyleyeceklerinizi öyle bir üslupla anlatın ki, Allah ve Resulü yalanlanmasın."

c.
Maksadımız bağcıyı dövmek değil, üzümü yemek olmalıdır. Böyle olursa Allah tesirini halk eder.

d.
Enaniyeti/benliğin dosyası kabarık olan bir çağda yaşıyoruz. Özellikle bu asırda bir sözün tesir etmesi için yumuşak bir üslup süzgecinden geçirilmelidir.

e.
İşi şahsiyetçiliğe dökmeden, karşılıklı mücadele düellosuna yer hazırlayan mevzilere girmeden barış atmosferinde yapmalıyız.

f. Özellikle, yanlış anlaşılmaya müsait ayet veya hadis meallerini vermeyelim.
Onları doyurucu ilmî perspektiften geçirebileceğimize ve açıklayabileceğimize kesin kanaat getirdikten sonra verelim. "Ata ot, ite et vermek gerekir, aksini yapmamak" çok önemlidir.

g. Hayırlı ve güzel bir iş yaparken, bizi o hayıra götüren yolların da güzel ve hayılrı olması gerekir. Eğer yol yanlış ise asla gitmemek gerekir.

h. Allah’ın muvaffak kılması ve başarıya ulaştırması niyet, samimiyet, ihlas ve istikamet ile olacaktır.

İlave bilgi için tıklayınız:

Peygamberimizin tebliğ ve nasihat metodu nasıldı?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun