İçki içen bir erkekle evlenmek hakkında bilgi verir misiniz? Şu an nişanlıyız ve onun bu durumu beni korkutuyor, herkes onu benim değiştirebileceğimi söylüyor. Bu konuda ne yapmam gerek?..

Tarih: 04.01.2012 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

"Düzeltirim nasıl olsa." diyerek, içki içen birisiyle evlenmek sakıncalıdır. Evlilik konusunda dindar olanın tercih edilmesi gerekir.

Bu hususa dikkatimizi çeken Peygamberimiz (a.s.m.) mü'minlere şu tavsiyede bulunur:

"Kadınlarla dört hasletleri için evlenilir: Malı için, asaleti için, güzelliği için ve dini için. Sen dindar olanı tercih et, mesut olursun."(İbni Mâce, Nikâh: 6.)

Evlenecek kadında dindar olma şartı arandığı gibi, kız velîsinin de erkekte öncelikle dinî tarafını araması bir vazifedir. Kızlarını verecekleri adamda sadece yakışıklılık, zenginlik ve makam gibi üstünlükler arayıp, dinî cihetine itibar etmeyen kimseler, bozgunculuğa ve fitneye meydan vermiş olabilirler.

Kızının talipleri olan bir adam Hasan-ı Basrî'ye gelerek "Kızımı nasıl bir kimseye vereyim?" diye fikrini sorar. Hasan-ı Basrî de, "Allah'tan korkan bir adama ver. Çünkü böyle bir kimse kızını severse ona iyilikte bulunur, şayet ondan nefret duyacak olsa zulmetmez." buyururlar.(İhya, 2: 43.)

"Şer'an, koca karıya küfüv olmalı, yani birbirine münasip olmalı." diyen Bediüzzaman Hazretleri de devamında şöyle demektedir:

"Bu küfüv ve denk olmak, en mühimmi diyanet noktasındadır. Ne mutlu o kocaya ki, kadınının diyanetine bakıp taklit eder, refikasını hayat-ı ebediyede kaybetmemek için mütedeyyin olur. Bahtiyardır o kadın ki, kocasının diyanetine bakıp 'Ebedî arkadaşımı kaybetmeyeyim' diye takvaya girer." (Lem'alar, s. 186.)

İlave bilgi için tıklayınız:

Evlenilecek eşlerde aranan vasıflar nelerdir ?

Evlenmeyi Düşünenlere...

İçkiden kurtulmak için ne yapmak gerekir?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun