Hristiyan ve Yahudiler cennete girecek mi? Gayri müslimler için dua edilir mi? Kafire dua olur mu? Hristiyan bir arkadaşım var, kendisi hamile, namazda ona çocuğu sağlıklı doğsun diye dua ettim, dua edebilir miyim?..

Tarih: 19.01.2012 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

İslamiyet'ten haberi olduğu halde iman etmeyen, Müslüman olmayan ve Müslüman olmadan ölen Yahudi ve Hristiyanlar da ebedi cehennemde kalacaklardır.

Cehennemin de mertebeleri, dereceleri bulunmaktadır. Ateist de ebedi cehennemde kalacak, ancak bir Hristiyanla aynı tabakada olmayabilir. Cehennemde insanlar aynı azabı çekmeyecek, kimisininki daha fazla kimsi daha az olacak.

Hristiyan veya her hangi bir gayri müslimin hidayete ermesi için dua etmek caizdir. Bu kimselerin en fazla ihtiyaç duydukları dua budur.

Gayri müslimlerin doğacak olan çocukları veya buluğa ermemiş olan çocukları masum ve günahsız olduklarından, onlar için de dua edilebilir.

İlave bilgi için tıklayınız:

Diğer din mensuplarının ahiretteki durumu nasıl olacaktır? Fetret Devri kapsamına girer mi? Hrstiyanlar veya Yahudiler cennete girebilecek mi?

Tüm miminler ve kafirler için hayır duada bulunmanın sakıncası var mı?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun