Kadınların arasında cinsel konuları konuşmalarının sınırı var mı? Ayrıntılarıyla cinsel konularda konuşmak haram mıdır?

Tarih: 08.03.2012 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Kadınların kendi aralarında lüzum olmadıkça cinsel konuşmalarda bulunmamalıdır. Erkek ve kadının yaptıkları cinsel birleşmeyi söz ve işaretle başkalarına anlatmaları haramdır. Nitekim yapılan sahih tesbitlere göre, Resulullah (asm) Efendimiz şöyle buyurmuştur:

"Kıyamet günü Allah yanında yer ve makamca insanların en kötüsü, eşiyle cinsel temasta bulunup sonra bu sırlarını ortalığa yayanlardır."1

Ashab-ı kiramdan Ebu Hureyre (ra) de diyor ki: Rasulullah (asm) Efendimiz bize namaz kıldırdıktan ve namazı bitirip selam verdikten sonra, yüzünü bize doğru çevirdi ve şöyle buyurdu:

"Yerinizde kalın! Sizden eşine cinsel yaklaşmada bulunmak için kapısını içerden kapatıp perdeyi çektikten sonra dışarı çıkıp, 'Ben eşimle şöyle şöyle yaptım...' diyen kimse var mıdır?"

Ashab sustu, kimse cevap vermedi. Resulullah (asm) sonra kadınlara döndü ve

"Sizden böyle bir şey anlatan var mıdır?"

diye sordu. Bunun üzerine genç bir kadın veya kız dizleri üzerine doğrularak, Peygamber (asm) onu görsün diye uzandı ve sesi duyulacak şekilde şöyle dedi:

"Evet vallahi... Erkekler de bu gibi hususları açıklayıp anlatıyorlar, kadınlar da anlatıyorlar!.."

Peygamber (asm) ashabına yine sordu:

"Böyle yapan kimsenin neye benzediğini biliyor musunuz? Evet, böyle yapanlar dişi ve erkek şeytana benzerler ki, o şeytanlar sokakta karşılaşırlar, insanlar onlara baktıkları halde cinsel temasta bulunurlar."
2

Kaynaklar:

1. Müslim-Ebu Davud
2. Ahmed b. Hanbel-Ebu Davud: Ebu Hureyre (ra) den

(Celal Yıldırım, İslamda Aile Eğitimi)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun