PEYGAMBERİMİZİN İLK YAĞMUR DUASI

Hicretin altıncı yılında büyük bir kuraklık ve kıtlık her tarafı sarmıştı. Ramazan ayında bir Cuma günü, Resûl-i Ekrem Efendimiz hutbe îrad buyururken, kendisinden:

"Allah`a dua et de bize yağmur versin" diye ricâ edildi. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz:

"Allah`ım! Bize yağmur ver! Allah`ım! Bize yağmur ver! Allah`ım! Bize yağmur ver!" diyerek dua etti. Bir anda ayna gibi berrak olan gökyüzünde bulutlar belirdi. Ve yağmur yağmaya başladı. Peygamber Efendimiz bu sefer:

"Allah`ım! Bu yağmuru bardaktan boşanırcasına yağdır ve hakkımızda hayırlı kıl," diye dua etti. Enes b. Mâlik der ki:

"Üzerimize öyle yağmur yağdı ki, neredeyse evlerimize gitme imkânı bulamayacaktık! O gün, ertesi gün, daha ertesi gün, tâ öteki Cuma`ya kadar yağmur yağmaya devam etti." Cuma günü Peygamber Efendimiz yine hutbe îrad ederken, Ashâb bu sefer yağmurun dinmesi için dua yapmasını ricâ ettiler:

"Yâ Resûlâllah! Evler, yağmurdan yıkılmaya başladı. Yollar kapandı. Allah`a dua etsen de yağmuru kesse!" dediler. Resûl-i Ekrem Efendimiz tebessüm buyurdular, sonra ellerini kaldırarak:

"Allah`ım! Çevremize yağdır, üzerimize değil!" diye dua etti. Yine Enes b. Mâlik der ki: "Resûlüllah Aleyhisselâm dua ederken eliyle, semânın neresine işâret ettiyse orası açıldı ve Medine üstü, açık bir meydan gibi oldu. Medine çevresine yağmur yağarken, Medine`ye bir damla bile düşmüyordu. Etraftan gelenler, oralara bol bol yağmur yağdığını haber vermekte idiler..." Bu, Resûl-i Ekrem Efendimizin yaptığı ilk yağmur duasıdır... * * *

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 5.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun