Ne Zaman İbret Alınacak?

Dini öğrenmek için din ile uğraşanlar sevab kazanırlar ama, dini tahrif etmek için din ile uğraşanlar hem kendilerini yakarlar, hem de memleketlerini ve milletlerini.

Allah`ın kitâbını öğrenmek için Allah`ın kitâbıyla uğraşanlar ibadet ve cihad yapmış olurlar ama, Allah`ın kitâbını tahrif etmek için Allah`ın kitâbıyla uğraşanlar da çarpılırlar. Çünkü bunlar, hasım olarak karşılarında Allah`ı bulacaklardır. Allah`la savaşmakta da şimdiye kadar kimse galip gelememiştir.

Neden ibret alınmaz bilmem. Dünyanın her tarafında Kur`an Arabça okunuyor, ezan Arabça okunuyor, ibadet Arabça yapılıyor, kamet Arapça getiriliyor. Böyle bir tartışma da hiçbir yerde, hiçbir ülkede yok. Daha dün, geçtiğimiz Ramazanda Pentagon`da iftar verildi. Haberi aynen okuyorum:
"Pentagon`daki iftarda ezan ve Kur`an Arapça okundu.
Her dinden binlerce subay, astsubay ve erin görev yaptığı Amerikan ordusundaki müslüman görevliler için Pentagon`da bir iftar verildi. Önceki akşam verilen iftara Pentagon`da görevli subay ve astsubaylar aileleriyle katıldı. Genelkurmay Başkan Yardımcısı`na Kur`an-ı Kerim hediye edildi. Özel olarak getirilen hurmanın ikram edildiği iftarda Ezan-ı Muhammedi ve Kur`an-ı kerim aslına uygun olarak Arapça okundu.
Daha sonra okunan ayetlerin mealleri İngilizce olarak verildi. Burada bir konuşma yapan Genelkurmay Başkan Yardımcısı: "Amerikan ordusunda her dinden asker var. Hepsinin inançlarına saygılıyız. Bütün insanlarla iyi geçinmek istiyoruz. Herkesin ibadetini serbestçe yapabilmesine imkan veriyoruz" dedi. Pentagon`un görevli imamı tarafından teravih namazı kıldırıldı."
 

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Okunma sayısı : 5.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun