Her gece Yasin-i Şerif okuyan şehit mertebesine ulaşır mı?

Tarih: 12.12.2006 - 21:17 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Her gece Yâsin-i Şerif okuyanın muhakkak surette şehit mertebesinde vefat edeceği doğru mudur?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

“Her gece, Yâsîn okumaya devam eden kimse, şehit olarak ölür.” anlamında bir hadis rivayeti varsa da senedinde bulunan Said b. Musa el-Ezdi’nin yalancı olduğu bildirilmiştir. (bk. Heysemi, Mecmeu’z-zevaid, no: 11298)

Ancak “Kur’an’ın kalbi” olarak nitelenen "Yâsîn" suresinin okunmasında büyük sevaplar ve faydalar vardır. Allah rızası için okuyup sevabını bir milyon kişiye de hediye etsek, onun sevabından bir şey noksan olmadan her biri için tam bir Yâsîn sevabı onların ruhlarına gider. Çünkü Kur’an bir nurdur, nur ise bölünmez. Bir lambanın karşısında duran bir kişi ile bir milyon kişi arasında fark etmez, herkes tam bir lambaya sahip olarak onun ışığından istifade eder. Kur’an’ın nurundan istifade etmek de böyledir.

Vakit bulabildiğimiz takdirde sabah-akşam birer Yâsîn, vakit bulamazsak, günde bir tane, hiç olmazsa her perşembe bir "Yâsîn" okuyalım. Bunun yanında sahibine şefaatçi olacağı sahih hadiste belirtilen "Mülk" suresini de unutmamak gerekir.

Allah’ın rızası, bütün her şeyden daha üstündür. Onun için yaptığımız her şeyde Allah’ın rızasını esas almalıyız, diğer sevaplar, zaten -bu rıza çerçevesindeki samimiyetimize paralel olarak- gelecektir.

İlave bilgi için tıklayınız:

- Ölüye (ölünün ardından) veya ölmek üzere olana Kur'an okunabilir mi?... ...

- İbadetlere vadedilen netice ve sevaplara kavuşmanın şartları nelerdir? ...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun