Evlilik için flört şart mı? Evlilik için kişinin gayret etmesi, üzerine düşeni yapması gerekir, diyorsunuz. İnançlı bir ev kızının bu konuda üzerine düşen ne gibi şeyler var ki?..

Tarih: 29.12.2006 - 17:43 | Güncelleme:

Soru Detayı
Peki kapalı, inaçlı bir ev kızı, erkeklerle arkadaşlık yapmıyor, erkeklerin bulunduğu ortamlara takılmıyor, sevgilisi yok, bu kızın evlenmek için bunların dışında ne gibi gayret etmesi gereken şeyler var ki? Ayrıca büyük şehir hayatında aynı apartmanda olanlar bile birbirini tanımıyor ve birbirine yabancı olduğunu düşünürsek, böyle kızlar ne yapmalı?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Evlilik, insan hayatı içerisinde önemli bir yer teşkil etmektedir. En küçük işlerinde dahi sağlam temelleri atmayı esas alan bizler, evlilik gibi önemli bir olguyu sağlam temeller üzerinde oturtmayı ihmal etmekteyiz. Bu da çoğu zaman bizleri telafisi zor hatalara götürmektedir.

Bilindiği üzere kolay elde edilen şeyin kıymeti pek bilinmez, kolayca da terk edilmesinde mahzur düşünülmez. Değerli şeyler ise hep zor elde edilir, böylece de kolayca terk edilmezler.

Kadın değerlerin en yücesi, itibarını korunması lazım gelenlerin de en önde gelenidir. Kadının bir gün falanın yanında, öteki günü de filanın kolunda olması, bir başka gün ise kimin yanında olacağının bilinmez hale düşmesi, onu hayatı boyunca itibarsızlığa mahkum eder. Bir değerli hayatı böylesine değersiz ve itibarsız hale düşüren şeye ise siz ister flört deyin, isterse başka bir şey; ne savunulur ne de sonucu basite alınacak bir doğallık olarak görülebilir.

İlave bilgi için tıklayınız:

- Dinimiz flört tarzı ilişkiye nasıl bakmaktadır. Aşık olmak caiz mi?

- Evlenmeyi düşünenlere...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun