Durugörüde geleceğe yönelik imajlar görülebiliyor. Hatta astral ara boyutunda diğer yaratılmışlar görülebiliyor. Son zamanlarda çok konuşulan bu konular dinimize aykırı değil midir?

Tarih: 05.07.2010 - 12:21 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Mucize ile sihir birbirine benzer, keramet ile istidrac birbirine benzer. Ancak bunlardan birincisi doğruluğun, ikincisi yalancılığın simgesidir. Samimi bir mümin gibi iki yüzlü bir münafığın gözleri de ağlar, ancak birinin gözlerinden samimiyet, birinin gözlerinden gösteriş akar.

Durugörü diye adlandırılan, altıncı hissin gelişmiş versiyonuna, parlak öngörüsüne ve berrak görüşüne işaret eden bu olgu -farklı seviyelerde de olsa- bütün canlılarda var olduğunu kabul etmek zorundayız. Yoksa bir günlük bir arının bir günlük bir mesafeyi katederek gittiği yerde lazım olan malzemeyi bulup yuvasına dönmesi ve bal yapması nasıl izah edilebilir? Yoksa gözlerinden muzdarip bir kedinin gidip şifa olan bir otu bulup gözüne sürmesi ve iyileşmesi nasıl izah edilebilir? Yoksa kış-yaz mevsimlerinde farklı yerlere seyahat eden kuşların, balıkların rotalarını şaşırmadan gezintilerini periyodik olarak gerçekleştirmeleri nasıl izah edilebilir? Daha nice olaylar nasıl izah edilebilir?

Ayrıca insan merak ediyor, acaba bu “durugörü”ye sahip olanların gerçekten başkasıyla paylaştıkları ileri derecede duru olan bilgilerinin bir yansıması var mıdır? Yoksa “kerameti kendinden menkul” yeni çıkma kehanet erbabı mıdır bunlar?

Muhddin-i Arabî gibi âlem-i misale çıkanları var mıdır? Evliyalar gibi kabir alemiyle ilgili duru keşifleri mı var? Şunu unutmayalım ki, hakîkî keşifler ancak iman ve amel mahsulü olabilir. Gerçek feraset ancak iman nuruyla oluşur. Diğerleri cinlerin ve şeytanların telkiniyle ortaya çıkan kehanetten öteye geçmez ki, bunların yüzde doksanından fazlası yalandır. Çünkü alem-i manada cevelan edebilmek için, iman ve takva kanatlarına sahip olmak gerekir.

İlave bilgi için tıklayınız:

Parapsikoloji ve gelecek bilgisi

Astral seyahat nedir? İnsan uyku halinde başka insanların ruhları nasıl görüşebiliyor?

Önsezi Hissi Kablel Vuku.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 5.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun