DNA testi ile zina ettiği belli olan kişiye recm cezası uygulanır mı? Zina cezasının uygulanması için dört şahit gerekiyor...

Tarih: 02.02.2007 - 11:27 | Güncelleme:

Soru Detayı
Zina cezasının uygulanması için dört şahit gerekiyor. Ama asrımızda zina yapan kişi rahatlıkla tıbla tesbit ediliyor. Hatta kiminle ne zaman zina yaptığı kesin bir şekilde tesbit ediliyor Bu şekilde bir kesinlik kazanan zinaya ceza uygulanır mı? Şahitlere gerek kalmadan tesbit edilen zinaya recm uygulanır mı?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Had cezalarından biri olan zina suçunun açıkça belli olması için, dört tane erkek şahidin olması veya zina edenin itiraf etmesi gerekir. Herhangi bir şüphe olunca ceza verilmez. Bu açıdan DNA testi yapılsa bile bu testin sonucuna göre ceza vermek şüphelidir. Çünkü adamın menisi cinsel ilişki olmadan kadının rahmine konabilir veya üzerine bulaşabilir.

Ayrıca, yapılan tahlillere ve tahlil yapanlara şüphe girebilir. Bu açıdan zina suçunun tesbiti için dört şahidin dışındaki delillere bakarak hüküm vermek yeterli olmayabilir. Öyleyse dört şahidin hükmü her zaman en sağlamı ve geçerli olanıdır.

İlave bilgi için tıklayınız:

RECM...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun