Domuz yağı bulunan kremi kullanmak caiz midir? Kış ayları geldiğinde ellerimde ve yüzümde çatlaklar oluyor ve su değdirince yarılıp bazen kanayabiliyor...

Tarih: 21.02.2007 - 21:16 | Güncelleme:

Soru Detayı
Kış ayları geldiğinde ellerimde ve yüzümde çatlaklar oluyor ve su değdirince yarılıp bazen kanayabiliyor. Bunu önlemek için krem kullanıyordum, fakat bu kremlerin domuzdan elde edilen katkı maddeleri vs bulundurduğunu okudum. Acaba benim bu durumum bir zaruret olabilir mi; yani abdest aldıktan sonra kanarsa abdesttim bozulmamış olur mu? Bu durumu bir hastalık olarak düşünebilir miyiz? Eğer böyle olmazsa o zaman kremi kullanabilir miyim?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Birisi Peygamberimize (asm) içkiyi sormuş. Peygamberimiz (asm) kendisini içmekten men edince, o da:

- Ben onu tedavi için, ilâç olarak kullanıyorum, demiştir. Peygamberimiz (asm) de bu söze cevaben:

- O ilâç değil, derttir, buyurmuştur.

Görüldüğü gibi, hadîs-i şerîf, alkollü maddelerin ilâç olarak kullanılmasını men etmektedir. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi, bu hüküm normal durumlara aittir. Eğer helâl maddeden yapılmış bir ilâç bulunmadığı için, mütehassıs ve dindar bir doktor alkollü ilâcı bir hastaya tavsiye ederse, o ilâcı kullanmak hayatî bir önemi hâiz olursa, bu durumda zaruret hâli ortaya çıkar ve bu gibi ilâçlarla tedâvi câiz olur.

İlave bilgi için tıklayınız:

Alkol ve domuz mamulleri içeren bir ilacı kullanmak caiz midir? Caiz ise hangi durumlar için geçerlidir?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun