Müslümanlara karşı hazırlanan tezgâh ve tuzakların boşa çıkacağına işaret eden ayetler var mıdır?

Tarih: 15.12.2009 - 00:00 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Müslümanlara karşı hazırlanan kirli tezgahların, tuzakların boşa çıkacağına işaret eden ayetler var mıdır?
- Bu tuzaklar karşısında nasıl dua etmeliyiz?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Konu ile ilgili bazı ayetler şöyledir:

"Onlar, ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek isterler. Kâfirler istemese de Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır." (Tevbe, 9/32; Saf, 61/8).

"Hani kâfirler, bir zaman seni yakalamak, öldürmek ve yurdundan çıkarmak için bir tuzak kurmaya kalkmışlardı. Onlar tuzak kurar, Allah da tuzaklarını başlarına geçirir. Allah, hileyi hile ile cezalandıranların en hayırlısıdır." (Enfâl, 8/30)

"Rabbinin fil sahiplerine ne yaptığını görmedin mi? Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı? Üzerlerine bölük bölük kuşlar gönderdi. Onlara ateşte pişirilmiş taşlar attılar. Rabbin onları yenilmiş ekin çöplerine çevirdi." (Fil, 105/1-5)

"Onlar hileye başvurdular, Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır." (Al-i İmran, 3/54)

“Onlar tuzaklar kurdular, ama Allah nezdinde de onlara tuzak var; isterse onların tuzakları dağları yerinden oynatacak olsun.” (İbrahim, 14/46)

"Onlar, tuzaklar kuruyorlar. Ben de bir düzen kurmaktayım. Ey Muhammed! Sen o kâfirlere mühlet ver. Onlara az bir zaman tanı." (Tarık, 86/15-17).

"Onlar böyle bir tuzak kurdular, biz de kendileri farkında olmadan onların planlarını altüst ettik." (Neml, 27/50)

Bu ayetleri ve Celcelutiyye'de geçen şu beyitleri dua olarak okuyabilirsiniz:

"Ya İlâhî, umudum sensin, efendim sensin; eğer bana (bize) tam isabet edecek bir ok atmak istemişlerse, sen onların okunu yamult! (onlara dönsün!)"

"Ya Rabbi, kesin olan iraden ile bütün zarar verenlerin tuzaklarını ve içlerinde sakladıkları kinlerini benden (bizden) çevir."

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun