Hz. Âdem'in çocuklarının evlenmeleri yerine, başka bir Havva ve Âdem daha yaratılsaydı da onların çocuklarıyla evlenselerdi daha iyi olmaz mıydı?

Tarih: 22.04.2010 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Allah, elbette binlerce Âdem ve Havva yaratabilirdi. Nitekim yüz binler çeşidi bulunan hayvanların / canlıların her bir türü için ayrı bir Âdem ve Havva / bir ilk baba ve anne yaratmıştır. Burada da aynı metodu uygulayabilirdi.

Fakat ilahî hikmet kararını bu yönde vermiş ve yalnız bir tek Âdem ve Havva’yı yaratmıştır. Bu realitenin mutlaka pek çok hikmeti vardır. Bir tanesi tevhit kavramı olabilir. Allah yeryüzünde kendine halife olarak seçtiği insan oğlunu kendi birliğinin simgesini taşıyacak şekilde yaratmıştır. Bu simge, ilk insan olan Âdem’in de bir olmasıdır. “Bir fiil ancak bir failden” meydana gelir kuralı gereğince, bir tek insan olan Hz. Âdem’in varlığı onun yaratıcısı olan Allah’ın birliğinin bir göstergesidir. Nitekim kâinatın kozmik çorbasının ilk nüvesi de bir tek cevheredir. Bu gün bazı uzmanlar, bunun hidrojen atomu olduğunu söylemektedir.

Ayrıca aynı Âdem ve Havva’dan gelmelerine rağmen, insanlık camiasında ırkçılığın bu kadar negatif etkilerini gördükten sonra, farklı Âdem ve Havva’dan meydana gelmiş olması durumunda işin vahametini tasavvur etmek bile zordur. Demek ki, insanlık camiasının birliğini sağlamak için de, ilâhî takdir onları tek aileden yaratmayı uygun görmüştür.

Diğer taraftan bir şeyin helal ya da haram olması Allah’ın emriyledir. O helal kılarsa helal olur, haram ederse de haram olur. Mülkün sahibi o olduğuna göre, bize iman etmek ve ona uymak düşer. Bu da imanın ve teslimiyetin bir gereğidir.

İlave bilgi için tıklayınız:  

Hz. Âdem’in çocukları birbiriyle nasıl evlendiler?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun