Tevrat'ta İncil'den bahsedilmesine rağmen, neden İncil'de Kur'an'dan bahsedilmiyor?

Tarih: 07.06.2010 - 00:00 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Her şeyi değiştirmişler, bunu mu değiştiremeyecekler, gibi bir cevap, biz Müslümanlara yakışmaz?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

“Vakti geldi, Meryem’in oğlu Îsâ da: 'Ey İsrail oğulları!' dedi, 'Ben size Allah’ın Resûlüyüm. Benden önceki Tevrat’ı tasdik etmek, benden sonra gelip ismi 'Ahmed 'olacak bir resulü müjdelemek üzere gönderildim. Ne zaman ki o peygamber, açık açık delillerle kendilerine geldi: 'Bu, kesin bir büyüden ibarettir!' dediler." (Saff, 61/6)

mealindeki ayette İncil’de Hz. Muhammed (asm)’den söz edildiği ve onu müjdelediği açıkça ifade edilmiştir.

Bu konu için ayrıca, Kitab-ı Mukaddes, Yuhanna 14/16; 16/13; Matta 4/15-16; İşaya 42/1-4, bölümlerine bakınız.

Hz. İsa (as) da Yahudi soyundandır. Yahudiler ahir zaman peygamberinin Yahudî olmayıp Araplardan olduğunu öğrenince, bunu içlerine sindiremediler ve ilgili ayetleri tahrif ettiler. Bunu anlamak sanırız çok zor olmasa gerekir. Nitekim Abdullah b. Selam gibi insaflı Yahudi âlimleri kitaplarında Hz. Muhammed (a.s.m)’in vasıflarını gördüğünü ve bu vesileyle Müslüman olduğunu, Yahudilerin ise bunu bildikleri halde iman etmeye yanaşmadığını belirtmiştir.

Eğer biz şu anda, Kur’an veya Hz. Muhammed (asm) ile ilgili bir ifadeyi elimizdeki İncillerde bulamıyorsak ve Kur’an’ın konuyla ilgili yukarıdaki ifadesine de iman etmişsek, tahrifi kabul etmekten başka bir düşüncenin bize yakıştığını düşünemiyoruz...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun