Birden fazla evlenen kişi cennette hangi eşi ile evlenecektir?

Tarih: 26.07.2010 - 00:00 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Eşi vefat ettikten sonra baldızı ile evlenen erkek, cennette ikisi ile evlenebilecek midir?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

1. Önce şunu belirtelim ki, Kur’an ve ayetlerde özel olarak bu meseleye dair bir bilgiye rastlayamadık. Fakat hadislerde, prensip olarak eşler cennete girdikleri takdirde orada da bu birliktelikleri devam edeceğine dair hadisler vardır. Eğer bütün o kadınlar, kız olarak bu adamla ilk evliliklerini yapmışlarsa, orada da bunlarla hayatını devam ettirmesi yukarıda arz edilen prensibe uygundur. Şayet o kadınlardan bazıları dul olarak alınmışsa, o takdirde ilk kocasına mı, ikinci kocasına mı varacağına dair farklı görüşler vardır. Daha çok muteber olarak görünen görüşe göre, bu, kadının rızasına bağlıdır. Dünyada evlendiği hangi kocasını tercih ederse ona varır.

2. Eşi vefat ettikten sonra baldızıyla evlenenler hakkında kaynaklarda bilgi bulamadık. Kanaatimizce dünyada bazı maslahatlar gereği iki kız kardeşin aynı kocayla evlenmesine izin verilmemesi hükmü cennette uygulanmayabilir.

İlave bilgi için tıklayınız:

Cennette kadınlar dünyadaki eşiyle evlenmek zorunda mıdır?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

baranbereket

Bu konu ateist görüşlü insanlarca kolayca istismarı yapılabilen bir konu Yüceler Yücesi Allah elbette bu konuda sonsuz ilmiyle en uygun durumu ortaya çıkaracak yegane Rabdir yaratılmışların bu konuda yapabilecekleri yorumlar son derece kısıtlı olmak durumundadır.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun