Fetih suresinin 11. ayeti bir mucize midir?

Tarih: 17.08.2010 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Fetih Suresi, Ayet 11:

"Bedevilerden (savaşa ve sefere katılmayıp) geri kalanlar ise, «Bi­zi mallarımız ve ailemiz oyaladı. Bizim için bağışlanma dile» diyecekler. On­lar kalplerinde olmayanı dilleriyle söylerler. De ki : «Eğer Allah sizi bir za­rara uğratmayı dilerse veya size bir yarar sağlamak isterse, ona karşı kim bir şey yapmaya güç bulabilir? Elbette Allah yaptıklarınızdan haberlidir.»"

Bu ayet, gaybdan haber veren açık bir mucizedir. Fetih Sûresi, Hudeybiye dönüşü yolda inmiştir. Zafer anahtarını ellerine geçiren müminler şan ve şerefle Medi­ne'ye dönerken, bu yolculuğunda Hz. Peygambere (asm) arkadaşlık etmeyen münafıklar, âdeta şaşkına döndüler. Zira onlar, Peygamber (asm)'in ve arkadaşlarının salimen dönemiyeceklerini düşünüyorlardı. Durum aksi­ne tezahür edince, kendilerini temize çıkarmak ve üzerlerindeki şüpheli bakışlardan kurtulmak için, Hz. Peygamber (asm) Medine'ye döner dön­mez, mal ve çocuklarının meşguliyetinden dolayı bu sefere katılamadıklarını belirterek özür beyân edeceklerini kendi aralarında kararlaştırdılar.

Cenâb-ı Hak, bu ikiyüzlü döneklerin neler düşündüklerini, Hz. Peygamber (asm) henüz Medine'ye dönmeden kendisine haber vererek, ona göre mü­nafıklara karşı tavır almasına işarette bulundu. (bk. Celal Yıldırım, İlmin Işığında Asrın Kuran Tefsiri)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun