Bir kadının, kadınlara makyaj yapması caiz midir? Caiz ise, makyaj yaptıran kendisini nikah düşen erkeklere gösterdiğinde, makyaj yapan kişi sorumlu olur mu?

1. Kalıcı makyaj, bakılması veya dokunulması haram olan yerlerin epilasyonu, kaş inceltilmesi vs. gibi haram olan şeyler yapılmadığı müddetçe, güzellik merkezi açabilirsiniz. Zira süslenmek fıtratı değiştirmediği müddetçe helaldir.

Ayrıca kadın kendi eşi için süslenebilir. Ancak kadının dışarıya, başkalarının dikkatini çekecek şekilde süslenerek çıkması, kendi sorumluluğu altında olup onun vebali ve sorumluluğu kendinedir.

2. Öte yandan yapacağınız makyajda kullanılan malzeme ve kozmetikte pis ve zararlı bir madde bulunmamalı, abdest alırken suyu altına geçirmelidir. Oje gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup da suyun bedene ulaşmasına engle olanlar, abdest ve gusle dolayısıyla namaz kılmaya da engeldir.

Eğer makyaj malzemesinde necaset (dinimizce pis sayılan madde) varsa veya suyun deriye ulaşmasına engel oluyorsa, bunlar abdest ve gusülden önce temizlenmelidir.

Kullandığınız makyaj malzemesinin suyu geçirip geçirmediğini konunun uzmanları bilir.

İlave bilgi için tıklayınız:

Dinimizde bir bayanın makyaj yapması caiz midir?

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 5.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun