Bu dünyada cinsiyet değiştiren, eşcinsel veya travesti diye adlandırdığımız insanların ahiretteki, cennetteki halleri nasıl olacaktır?

Tarih: 20.10.2011 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Bunların durumunu açıkça bir ayet veya hadiste göremedik. Ancak İslam'ın genel prensiplerine dayanarak şunu söyleyebiliriz:

İmtihan şartlarına haiz olan bütün insanlar -istisnasız- öteki dünyada yaptıklarının karşılığını / mükâfat veya ceza görecekler.

Buna göre cennete girenlerin oradaki bütün nimetlerden istifade etmeleri, Allah'ın merhametinin bir gereği olarak görünmektedir. Buna göre, önemli bir nimet olan evlilikten de bütün insanların faydalanması gerekir.

Aslında bu insanlar -bir hikmete binaen- cinsiyetleri belirleyen uzuvları tam olarak teşekkül etmemekle beraber, Allah katında onların hangi kategoriye dahil olduğu bellidir.

Bu sebepledir ki, İslam hukukunda bunlar, gösterecekleri erkeğimsi veya dişimsi temayüllere göre erkek veya kadın gibi kabul edilirler.(Nevevî, Mecmu, I/198- el-Mektebe eş-Şamile-). Ayrıca, iki uzvu olanlar, eğer erkek uzvundan idrar yaparsa erkek, kadın uzvundan idrar yaparsa kadın kabul edilir. Sakal erkeklik alameti olduğu gibi, kadın gibi göğüslerin olması, aybaşı görmesi ve benzeri durumlar da kadınlığın alametidir. Bu gibi insanlar bu alametler doğrultusunda muamelelere tabi olurlar.(bk. Mebsut, 33/198, 221-el-Mektebe eş-Şamile-)

O halde, bunların belli bir cinsiyetleri vardır. Ve bu cinsiyetlerini en iyi bilen Yüce Yaratıcı orada bunların durumunu düzeltip normal şekilde evlenmelerini sağlaması, sonsuz kudretine ağır gelmeyeceği gibi, sonsuz rahmetine de uygun düşer. En iyisini Allah bilir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun