Hz. İbrahim'e daha mı fazla selam ve bereket verilmiş ki, Allah'dan ona verdiği gibi Hz. Muhammed'e de vermesini istiyoruz?

Tarih: 27.10.2011 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

"Hz. İbrahim'in aline selam ve bereket verdiğin gibi Hz. Muhammed'in aline ve ashabına da bereket ver." demenin hikmeti çoktur.

Hz. İbrahim (as)'in nesli peygamberdir. "Nasıl ki onun peygamber olan nesline selam ve bereket verdiysen Muhammed (sav) ümmetine de selam ve bereket ver." diye dua edilmiş olunur.

Hz. Peygamber (s.a.s) tarafından öğretilen tüm bu (dua ve selamlar) ile, ona Hz. İbrahim (as) ve onun âline salât, rahmet ve bereketin aynısını indirmesi için Allah'a dua edilmektedir. Allah, Hz. İbrahim'e (a.s) yer yüzünde başka hiç kimseye ihsan etmediği bir nimet vermiştir.

Peygamberliği, vahyi ve Kitab'ı hidayet kaynağı olarak kabul eden Müslüman, Yahudi yahut Hristiyan olsun, bütün insanlar Hz. İbrahim (as)'in önderliğini kabul etmiştir. O halde Hz. Peygamber'in (s.a.s) söylemek istediği şudur:

"Allah'ım! Hz. İbrahim'i bütün peygamberlere inananların sığınağı yaptığın gibi, beni de bütün peygamberlerin sığınağı yap ki; risalete inanan hiç kimse benim peygamberliğime inanma nimetinden mahrum olmasın." (Mevdudî, a.g.e., IV/ 454-455).

İlave bilgi için tıklayınız:

Peygamberimiz'e (s.a.) salavat getirmenin önemi hakkında bilgi verir misiniz?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun