Yaşatmak varken öldürmek neden? Irakta bir kız ailesinin istemediği kişiye kaçıp evlendi diye, kızı ailesiyle beraber meydanda yüzlerce insan kafasına koca koca taşları vurarak öldürdüler. Ben bir Müslüma olarak bu vahşetten utandım. Recm cezası...

Tarih: 22.03.2012 - 11:39 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

1. Öncelikle, İslamiyet'te olmayanları İslamiyet gibi göstermek doğru değildir. Bu nedenle İslam adına yapılan bazı yanlış uygulamaların İslamiyet ile bir ilgisi yoktur. Bir kız, ailesinin izni olmadan başkasıyla evlendi diye öldürülemez. Ayrıca cezayı ancak devlet ve yetkili kurumlar verebilir.

2. Her şeyin sahibi Allah'tır. Allah bir konuda nasıl hüküm verirse onu uygulamak adalettir. Ayrıca dünyada verilen ceza, ahirette verilecek cezanın yerine geçtiğinden belki de milyonlar sene cehenem azabından kurtuluşuna neden olacaktır. Bu açıdan, kullarının tövbesini kabul eden Allah olduğu gibi, onlara gerekli cezanın verilmesini isteyen de Allah'tır.

İlave bilgi için tıklayınız:

Zina cezası hakkında bilgi verir misiniz? Bu dünyada cezasını çekenler ahirette tekrar cezalandırılır mı? Dünyada cezası infaz edilmeyenlerin akıbeti nasıl olur?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun