Tedavileri yetiştirmek için, tedavilerin kalitesinden ödün verebilir miyim?

Tarih: 31.12.2017 - 01:15 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Diş hekimiyim ve çalışma şartlarımın ağırlığından dolayı, tedavileri yetiştirmek için, tedavilerin kalitesinden ödün verebilir miyim?
- ​Ben ... devlet hastanesinde diş hekimiyim. Burada çok fazla sayıda hasta alıyoruz. Diş tedavileri uzun süren tedaviler ve hasta sayısına oranlayınca, yeterli vaktimiz yok. Bir hastaya kaliteli tedavi yapmak için uğraşınca çok zaman geçiyor ve sırada bekleyen diğer hastalar çok şikayet ediyor bundan. Çok fazla kavga ve tartışma çıkaran oluyor, hakaret eden, küfreden. Sonra yalan yanlış gidip şikayet eden çıkıyor. Yönetimden azar yiyorum. Bulunduğum şehir itibarıyla çok sıkıntılı insanlar var. Tehdit içerikli şeyler de oluyor.
- Baş hekim bana kabul edilebilir, yani ortalama tedaviler yapmamı, çok ince davranmamı söyledi, çünkü şartlar ortada.
- Ben bir yıla yakındır bu hastanedeyim, çok kere öğle aramdan bile feragat ettim ama olmuyor. Artık yıldım. Bazı hasta ve hasta yakınları ben içeride başka hastayla uğraşırken defalarca içeri girip çıkıyor, şikayet ediyor, psikolojik baskı uyguluyor, tartışma çıkarıyorlar. Bu durumda benim hem psikolojimi bozuyor, hem de fiziksel olarak da zarar veriyor. Çünkü çok uzun süre çalışmam gerekiyor.
- Tüm bunları göz önünde bulundurarak, hastaları yetiştirme adına, mesai saatler içerisinde tedavilerin kalitesinden ödün vermem, iyi olsun diye çok uzun zaman harcamadan, olduğu kadarıyla tedavi etmem caiz midir?
- Bunca zamandır vicdanım rahat olsun diye uğraştım ama öyle çok hakarete, tacize, iftiraya maruz kaldım ki. Bunu sormak zorunda kaldım.

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Mevcut şartlarınızda hastanın ihtiyacını giderecek ölçüde tedavi yapmak, estetikten ve mükemmellikten vazgeçmek caiz olur.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 100+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun