Çok eşliliğin fıtratla bir alakası olabilir mi?

Tarih: 03.03.2009 - 13:42 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Bazı zamanlarda çok eşlilik meselesi bir kadının birçok erkekle evliliği olarak karşımıza çıkmıştır.
- Bu durumda çocuğun babasının tespiti güç olduğunu bilmekle birlikte, acaba neden böyle bir yöntem uygulanmıştır.
- Fıtratla bir alakası olabilir mi?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

- İnsanlık camiasında erkek gibi kadının da zina ettiği vakidir. Birden çok kimseyle yatan bir kadının bu ilişkisine ister “çok erkekli evlilik”, ister fuhuş diyelim, bunun fıtrata aykırı bir sapkınlık olduğunda şüphe yoktur. Bunun fıtrata aykırı olduğunu gösteren bir kaç delili şöyle sıralayabiliriz:

a. Neslin korunması, bütün dinlerde emredilen evrensel bir insanlık erdemidir. Adı ne olursa olsun, gayrimeşru ilişkiler bunu zedelemektedir.

b. Neslin üretim yeri kadındır. Bir kadın her zaman bir erkekten alacağı spermle bu görevini yerine getirebilir. Çünkü, bir spermde 250 milyondan fazla insan namzedi vardır. Kadın farklı erkeklerden sperm aldığı takdirde bu neslin kaybolması söz konusu olacağından fıtrata aykırı olur.

c. Bir erkek “birden fazla kadınla evliliği” bir övünç kaynağı olarak görebilir. Fakat, gayrimeşru ilişkilerde bulunan bir kadın bile, resmî olarak “birden çok kocayla evli” olmasını bir övünç kaynağı yapmaz ve bundan daima tiksinir. Bu konuda anket yapılsa bunun böyle çıkacağından kuşku yoktur. Bu da, kadınlar için çok kocalı olmanın, fıtratlarına ters olduğunu göstermektedir.

d. Ne İslam’da ve ne de diğer semavî dinlerde, “çok kocalı bir evlilik” söz konusu değildir.

İlave bilgi için tıklayınız:

Kadının birden fazla erkekle evlenme.

İslam dininin birden fazla kadınla evlenmeye izin vermesi.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun