Çirkinlik bir imtihan mıdır? Dış görünüş itibariyle çok çirkin bir insanın yapması gereken nedir?..

Tarih: 18.01.2007 - 16:23 | Güncelleme:

Soru Detayı
Dış görünüş itibariyle çok çirkin bir insanın yapması gereken nedir? Mesela bir hastalık dolayısıyla insan, yıllar sürse de belli bir müddet sabretmektedir. Fakat çok çirkin bir insan, hayatı boyunca hep beşinci sınıf insan muamelesi görüyor. Bu konuda bizleri aydınlatabilir misiniz?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Her insanın imtihanı aynı değildir. İnsanlar, mal, evlat, servet, makam, kuvvet ve güzellik gibi şeylerle imtihan edilir. Kimin hangi imtihanı kazanacağı ya da kaybedeceği de belli değildir. Bu nedenle bize verilen her şeyin bir deneme olduğunu ve verilmeyenlerin de hakkımız olmadığını bilmek gerekir.

Ayrıca hakkımızda neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz. Belkide mutlaka olmasını istediğimiz bir şeyin sonradan keşke olmasaydı deme ihtimali vardı. Bu nedenle isterken hayırlısını istemek, olmazsa sabır ile beklemek en güzelidir.

Hz. Meryem'in annesi bir erkek evlat istemişti. Allah ona bir kız verdi. O çok üzülmüştü. Şimdi o annemize sorsak “Sen erkeklerden onlarcasını mı, yoksa kızlardan bir tane Meryem mi, hangisini istersin?” elbette tek Meryem’i isteyecektir. Çünkü Kızı Peygamber Annesi oldu.

İşte biz de buna göre hareket etmeliyiz. İçinde bulunduğunuz durumun, hem sizin hem de etrafınızdakiler için birer imtihan olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca bu halinizi siz yapmadınız. Size yukarıdan bakanlar, Allah'ın sanatına hakaret etmiş olacağından sorumlu olurlar. Siz de aynı hataya düşmeyiniz.

Diğer taraftan, bu dünyada bazı güzelliklerden mahrum kalanlar, bu hallerine sabredip şükrederse, kabir hayatında ve ahirette diğer Müslümanlardan daha güzel olacaklardır.

İlave bilgi için tıklayınız:

- Allah niçin kullarını bir yaratmadı? Neden kimini kör, kimini topal olarak yarattı?..

- Bela ve musibetleri nasıl değerlendirmemiz gerekir?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun