Evimizde nazar boncuğu işlemeli tabak vs bulundurmak uygun mudur? Nazar boncuğu takmak caiz midir?

Tarih: 06.02.2007 - 15:58 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Nazar boncuğunu takmak kesinlikle haramdır. Bu Câhiliye döneminden devam eden anlamsız bir adettir. Hz. Peygamber (sav) şöyle buyuruyor:

"Allah, nazar boncuğunu takan kimsenin işini tamamlamasın." (Hâkim ve Ahmed rivayet etmiştir)

Süs eşyası olarak dahi olsa, böyle batıl bir adetin yayılmaması için evinizde bulundurmamanız gerekir.

(Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II / 259)

İlave bilgi için tıklayınız:

- NAZAR

- Göz değmesi, göz değmesine karşı alınacak tedbirler ve göz değmesinin sebepleri?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

vekecan

Ben 3 haftadır namaza başladım elimden gelinceye kadar İslami yaşıyorum, çok asirri vesvese geliyor hocam bazen dini sorguluyorum benzer din cikiyor araştırıyorum rahatliyorum sonra aklıma çok asirri cinsel ile ilgili değişik şeyler geliyor kafayı yiyorum, bugünde haşa söylemekte de cekiniyorumda, Allah'a dua ederken elimde yuzuk haşa sanki Allah ile evliyim gibi aklıma geliyor sanki Allah bana haşa euzuhillayimineseytanurracim cinsel istismarda bulunuyor bu vesvese yani hocam bende erkek olduğum icin kendimi rahatlatmak için tövbeestafurullah ben ona cinsel istismarda bulundugumu hayal ettim hocam böyle dusundugum için assiri pişmanım Allah'a dua ediyorum affet diye dinden cikmiyim diye hocam asirri pişmanım çok hemde şehadet ve kelimeyi tevhit getiriyorum Allah'tan özür diliyorum. Hocam şimdi çok sıkıntılı ve huzursuz oldum Allah affetmez diye hocam lütfen dürüst cevap verin

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editör (hasanfidan)

Esasen sizin bu gibi konularda hiç bir şüpheniz yok. Ancak şeytan sizin içinize sürekli bu gibi şüpheleri telkin ederek vesveseler vermiş. Siz de bu şüpheleri kendinize mal etmişsiniz. Hâlbuki bu şüpheler şeytanın ürünüdür. Öncelikle durumunuzun vesvese olduğunu anlamalısınız. Aklınızdan geçen bu tür düşünceler size ait değil şeytana aittir.

Siz ise bu düşüncelerden ve şüphelerden müthiş derecede rahatsız olmaktasınız. Şeytanın istediği de zaten budur. Sizi bunaltıp dinden soğutmak.

İçerisinde bulunduğunuz sıkıntı, bu şüpheleri veren şeytana karşı bir tepkidir. Bu da sizin kamil iman sahibi olduğunuzun en açık göstergesidir.

Yapmanız gereken çok basit; yalnızca bu gelen vesveselerle meşgul olmayacaksınız. Umursamaz davranacaksınız. Çünkü vesvese ile mücadele etmeye çalıştıkça, vesvese artar ve sizi sıkıntıya sokar. Bu sebeple rahat olun. Telaş etmeyin. Göreceksiniz ki bir süre sonra bu vesveseler kaybolacaktır.

Vesvese arılar gibidir. Arı kovanını karıştırdıkça nasıl ki arıların size hücümu artar. Arılarla ilgilenmezseniz arılar sizi terkeder bulaşmaz. Yapmanız gereken vesvese kovanını karıştırmamak olacaktır.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun