Küçük kız çocuklarının mayo ile yüzmeleri caiz mi? Almanya'da ilkögretim okullarında sekiz-dokuz yaşlarında sınıfça (kız-erkek karışı) yüzme kursları veriliyor...

Tarih: 07.02.2007 - 15:36 | Güncelleme:

Soru Detayı
Biz Almanyada yaşayan Müslümanların genel sorunlarından biri, kız evlatlarımızın ilkögretim okullarında sekiz-dokuz yaşlarında sınıfça yüzme kursları almaları. Acaba okul tarafindan mecbur tutulan bu uygulama karşısında nasıl davranmalıyız?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Çok küçük çocukların avret yeri yoktur. Bunun sınırı dört yaşa kadardır. Bu yaştan küçük olan erkek veya kız çocuklarının bedenine bakmak veya dokunmak mubahtır.

Sonra kendilerine cinsel istek duyulabilecek çağa kadar, yalnız haya yerleri avret yeri sayılır ve örtülmesi gerekir. Ancak zaruri durumlarda çocukların avret yerlerine bakmak caizdir.

Daha sonra ergin olmadıkça, on yaşına kadar sadece ön ve arka uzuvları ve bunların çevresi ile uyluklar avret yeri kabul edilir.

Çocukların on yaşından sonra erkek olsun kız olsun, avret yerleri, namazda ve namaz dışında, erginlik çağına ulaşmış kimselerin avret yeri gibi sayılır.[İbni Abidin, Reddü'l-Muhtar, Mısır (t.y), I / 378]

Buna göre buluğ çağına ulaşmamış kız çocukların mayo ile yüzmeleri caizdir. Büluğ çağına erdikten sonra ise el ve yüz dışında tüm vücutlarını örtmeleri gerekir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun