Namazda sessiz okurken sesimizin ölçüsü nekadar olmalı? "Namaz kılarken sureleri kendin duyacağın kadar sesli okumak lazım." diyenler var. Bu durumda yanımızdaki insanlar rahat namaz kılamaz, bu nasıl olmalıdır?

Tarih: 08.02.2007 - 11:30 | Güncelleme:

Soru Detayı
Namaz kılarken sureleri kendin duyacağın kadar sesli okumak lazım diyenler var. Bu durumda yanımızdaki insanlar rahat namaz kılamaz, bu nasıl olmalıdır? Hatta okuduğun sureyi kendin duyamıyorsan bu kıraattan bile sayılmaz diyorlar. Bu durumlarda ölçü nasıl olmalı; içten mi okumalıyız yoksa sadece kendimiz duyacağımız kadar mı okumayılıyız?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Namazda sessiz okurken yalnız kendimiz işitecek kadar okumak gerekir; yanımızdakiler işitecek kadar sesi yükseltmemek gerekir.

Burada önemli olan dil ile teleffuz etmek ve teleffuzumuzun farkında olmaktır. İlla ses kulağımıza kadar gelecek diye bir durum yok. Dışarda gürültü var diye sesi duymasak sesi yükseltmeye gerek yoktur. Normal şartlarda sessiz bir ortamda kendi duyacağımız kadar kısık bir ses nasılsa o şekilde okumak gerekir. Bu sesten yanımızdaki kimseler rahatsız olmaz.

İlave bilgi için tıklayınız:

Münferit namaz kılanın namazın kıraatinde ses düzeyi nasıl olmalı?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun