Yahudiler Peygamberimizin peygamber olduğunu bildikleri halde iman etmemelerini nasıl anlamalıyız, neden Müslüman olmamışlar?..

Tarih: 17.02.2007 - 16:04 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Yahudiler, Allah tarafından seçilmiş ve Kur'an'daki ifadeyle bir zamanlar "alemlere üstün kılınmış" (Bakara, 2/47) bir kavimdir.  Ancak Yahudilerin çoğu kendilerine verilen bu nimete karşılık şükredici olmamış, Allah'ın emirlerine ısrarla isyan etmişlerdir. Bazıları ise, kendilerine gönderilecek peygamberleri öldürmeye kalkışacak kadar ileri gitmişlerdir. Önce kendi soylarından olan bazı peygambeleri nefislerinin hoşuna gitmeyen emirlerle geldikleri için öldürmüşler, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'i ise kendi soylarından olmadığı için katletmek istemişlerdir. Bunun sebebi bir kaynakta şöyle açıklanır:

"Eskiden olduğu gibi günümüzde de Yahudiler bir peygamberin ancak İsrailoğulları soyundan geleceğine, o ulusun dışında peygamberlik etmeye değer bir insanın bulunmadığına inanırlar."

"Yahudi alimleri Peygamberimizin (sav) evsafını kitaplarında okudukları için onu tanıyorlardı."

"Efendimizin (sav) daha önceki Şam seyahatı sırasında manastırda bulunan Rahib Bahîra ölmüş, yerini Nastûra adındaki rahibe bırakmıştı. Efendimizin (sav), zeytin ağacının altına inmesi, pencereden gelen kafileyi seyreden Râhibin dikkatinden kaçmadı. Önceden tanıştığı Meysere'yi yanına çağırdı ve ağacın altında konaklayanın kim olduğu sordu."

"Meysere, "O Kureyş ve Mekke halkından bir zâttır." dedi.
Nastura bir anlık bir düşünceye daldı. Sonra da Meysere'yi hayretler içinde bırakan fikrini açıkladı:
"O ağacın altına şimdiye kadar peygamberden başka kimse inmemiştir."
Daha sonra Meysere'ye şu suâli yöneltti:
"Onun gözünde biraz kırmızılık var mıdır?"
Meysere'den "Evet" cevabını alınca, teşhisini kesinleştirdi:
"O, peygamberdir. Hem de peygamberlerin sonuncusudur."(Sîre, 1/130; Ravdü'l-Ünf, 1/122)

İlave bilgi için tıklaynız:

Medine Yahudîlerinin ileri gelen âlimlerinden biri olan Abdullah bin Selâm nasıl Müslüman olmuştur, Yahudilerin buna tepkisi ne olmuştur?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun