Doğumdan sonraki lohusalık döneminde "al basması" diye bir şey var mıdır? Lohusa kadınlara cinler saldırırmış ve onu öldürürmüş; böyle bir şey var mı, var ise tedbiri nedir?

Tarih: 19.02.2007 - 09:39 | Güncelleme:

Soru Detayı
Kadın doğum yaptıktan sonra yani lohusa halinde iken kadını yalnız bırakmazlar; lohusalık geçene kadar yanında birisi durmaya çalışır? İşte halk arasında "al basması" tabiri ile lohusa kadınlara cin saldırırmış ve onu öldürürmüş.Hatta halk arasında böyle vakaların olduğu ve lohusa kadının öldüğü söylenir? Bunun dinimizdeki açıklaması nedir? Böyle bir şey var mı? Var ise tedbiri nedir? Her zaman yanında birini bulundurmak mümkün olmuyor? Ne yapalım?..
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Aslında 'Al Basması' olarak nitelendirdikleri durum, doğum yapan kadının ateşinin yükselmesi ile "hallüsinasyon" görmesinden başka bir şey değildir.

Anne ve bebeğin yalnız bırakılmaması ise, aniden hastalandıklarında yardım edecek bir başkasına ihtiyaçları olabileceği ihtimalinden kaynaklanmaktadır. Yoksa dini hiçbir mecburiyet yoktur.

Doğum yapan kadınlar özellikle lohusalık dönemde temizliğe daha fazla dikkat edilmelidir. Lohusa kadın tek başına bazı işlerini kendi yapamayabilir diye yanında bir kişi bulunması iyidir.

İlave bilgi için tıklayınız:

Cinler ve şeytanlar insanlara zarar verebilir mi?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun