Ben tesettürsüz bir bayanım, fakat namazlarımı kılıyorum. Tesettürsüz bayanın kıldığı namaz geçerli midir?..

Tarih: 02.03.2007 - 15:14 | Güncelleme:

Soru Detayı
Ben tesettürsüz bir bayanım, fakat namazlarımı kılıyorum. "Tesettürsüz bayanların namazları kabul olmaz." diye bir hadis duydum; bu hadis sahih midir? Bununla ilgili bilgiye ihtiyacım var?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Tesettürsüz bayanların namazlarının kabul olmayacağına dair her hangi bir hadis bilmiyoruz. Ayrıca kadın tesettürsüz dahi olsa, kıldığı namazlar ve yaptığı diğer ibadetler geçerlidir.

Namaz Allah'ın bizden istediği bir ibadettir. Bunun dışında yapmamız gereken ibadetler ve sakınmamız gereken haramlar vardır. Dolayısıyla yaptığımız iyiliklerin sevabını ve günahların da cezasını göreceğiz.

Ayrıca Allah Teala ahirette insanın yaptığı şeylerin hepsini değerlendirecektir. Yoldaki bir engeli dahi kaldırmanın ibadet olduğunu kabul eden dinimiz, elbette namaz gibi önemli bir ibadeti görmezden gelmeyecektir.

Mesela başı açık bir kızımız namazını kılsa namazın sevabını alır. Başı açık şekilde gezdiği zamankilerin de günahını alır. Biri diğerine engel değildir.

Elbette namaz kılanın diğer hal vehareketleri de iyi olmalıdır. Ama kötülük yapıyor (günah işliyor) diye, namazı kabul olmaz diyemeyiz. İnşallah kıldığı namaz onu kötülüklerden alıkoyar.

Namaz kılarken avret yerlerin örtülü olması gerektiğini unutmayalım. Namaz kılarken el, yüz ve ayaklar hariç diğer yerlerin örtülü olması gerekir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun