Vesveseden dolayı namaz kılamıyorum; bu durumdan nasıl kurtulurum? Namazda bu vesveseden beynim yoruluyor ve bunların geçmesi için de namazı geçiçi bırakmalıymışım. Ben bunlardan sorumlu muyum? Tedavimin iyi gitmesi bunun elinde?

Tarih: 14.03.2007 - 18:50 | Güncelleme:

Soru Detayı

Benim bir takıntı hastalığım var. Bunu da belirtmiştim. Aklıma Allahı sövmek geliyor ve bu takıntı haline geldi ve hastalık oldu. Ben bu yüzden namazıma ara vermek zorundayım. Tedavim bitene kadar. Çünkü hiç bitmiyor kötü düşünceler ve inanın bana bir buçuk saatte kılıyorum bir vakiti. Eziyete dönüştü. Eskiden mutlu çıkardım namazdan. Şimdi beynim yoruluyor ve bunnarın geçmesi içinde namazı geçiçi bırakmalıymışım. Ben bunlardan sorumlu muyum? Tedavimin iyi gitmesi bunun elinde?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Namazda iken aklınıza gelen vesveseler namaza mani olmadığı için namazınıza devam etmelisiniz. Bu durumdan dolayı namazı bırakmanız doğru değildir. Aksi takdirde günah işlemiş olursunuz. Namazda aklınıza gelen vesveselerden dolayı günah işlemiş olmazsınız. Vesvese geçsin diye namazı bırakmak caiz değildir.

Namaz, manevi hastalıklarımızı tedavi eden bir ilaçtır. Hasta olan bir kimseye "aman hastaneye gitme, ilaç alma" demek nasıl yanlış ise, manevi hastalıklarına derman arayan bir kimseye de "namaz kılma" demek öyle yanlıştır.

İlave bilgi için tıklayınız:

Evham / vesvese konusunda geniş bilgi verir misiniz, nasıl kutulabilirim?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun