Tevrat’ta, neden Peygamberimiz Hz. Muhammed müjdelenmiştir de diğer peygamberler müjdelenmemiştir?

Tarih: 11.01.2012 - 10:23 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Evvela başka peygamberlerin de Tevrat’ta müjdelenip müjdelenmediğini şu anda bilemiyoruz. İster müjdelensin, ister müjdelenmesin, Hz. Muhammed (asm)’in müjdelendiği kesindir. Hz. Muhammed’in diğer peygamberlerden farklı olması, onun müjdelenmesi için yeterli bir gerekçedir.

Evet, Hz. Muhammed (asm)’in getirdiği Kur’an, Tevrat’tan sonra gelen ve müstakil bir hüküm kitabı olan tek kitaptır. Bütün semavî vahiylerin temel esaslarını barındıran yegâne kitaptır. Hükümleri kıyamete kadar devam eden evrensel bir kitap özelliğini taşımaktadır. Tevrat ve İncil gibi semavî kitapları tasdik eden bir kitaptır. Kendi semavî kimliğini gösterdiği mucizelerle ispat ettiği gibi, o kitapların da esas itibariyle Allah’tan gelen vahiy olduklarını tasdik ettiği için bütün müslümanlar tarafından onlara iman da zorunlu bir meseledir.

Hz. MUhammed (a.s.m) de binden fazla mucizeleriyle peygamberliğini ispat ettiği gibi, Hz. Musa (as) ve Hz. İsa (as) başta olmak üzere diğer birçok peygamberin de mucizelerine yer vermiş ve onların da peygamber olduklarını imzalamıştır.

Bütün bu hususlar, Hz. Muhammed (asm)’in Hz. Musa (as) ve Hz. İsa (as) tarafından müjdelenmiş olması için yeterli bir gerekçedir.

Detaylı bilgi ve belge için tıklayınız:

Tevrat ve İncil'de, Peygamberimize işaret eden delillerin sesli ve görüntülü açıklamaları...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun