Dua ederken neden kadının şerrinden Allah'a sığınma var da erkeğin şerrinden Allah'a sığınma yok?

Tarih: 04.08.2006 - 11:15 | Güncelleme:

Soru Detayı
- Sabah ve akşam namazlarında üç defa "Allah'ım, bizi kadınların şerrinden, fitnesinden ve belasından koru." deniliyor. Kadınlar da bu duayı yapıyorlar mı? - Niye hiç erkekler fitne ve fesat çıkarmıyor mu; kadınların suçu ne?.. Halbuki kadınların fitnesine de sebep olan yine erkeklerdir...
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Bu zarar sadece erkekler için değil, erkek ve kadın bütün Müslümanlar için geçerlidir. Yani bu duayı kadınların da yapması gerekir.

Bir şey çok değerli ise, onun verebileceği zarar da çok demektir. Bu, esasen kadının önemini ve değerini gösteren bir duadır. Nasıl ki elmas gibi bir madenin vereceği fayda ile zarar bir değildir. Bu açıdan "Elmasın bozulmasına çok dikkat etmek gerekir." demek, onun kötü olduğunu değil, çok önemli olduğunu gösterir.

Bu açıdan Peygamber Efendimiz (asm) kadınların önemine dikkat çekmiş ve "bu kadar önemli bir varlık bozulursa çok tehlikeli olur" diyerek ikaz etmiştir.

Unutmayalım ki "Cennet annelerin ayakları altındadır." Buna göre erkekler de vesvese edebilir, "Neden cennet sadece annelerin ayakları altındadır da babaların değil?.." diyebilirler. Vesvesenize bunu da söylemeyi ihmal etmeyin.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun