İçimden Allah'a sövmek geçiyor; bu durum vesvese midir, dinden çıkar mıyım?

Tarih: 29.08.2007 - 13:40 | Güncelleme:

Soru Detayı
İçimden devamlı dine aykırı sözler geçiyordu. Bunun vesvese olduğunu öğrendim. fakat ondan sonra tekrar Allah'a söven bir kelime daha geçirdim, yani bende alışkanlık oldu bu. Tam kurtuldum diyorum bu seferde bu söz sana aitti sen isteyerek söledin diye sıkıntıya giriyorum. Ben imansız mıyım, dinden mi çıktım şimdi?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

İçinizden "Sen bunu isteyerek yapıyorsun." diyen de şeytandır. Aklınıza bu konuda ne gelirse gelsin önemsemeyin. Siz ehemmiyet vermezseniz çabuk kaybolur. Aman biran önce gitsin diye de kendinizi sıkıntıya sokmayın. Durumunuz vesvese olduğu için günahkar olmazsınız.

İlave bilgi için tıklayınız:

Vesveseden Nasıl Kurtuluruz?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 50.000+

Yorumlar

za11

Selamun aleykum,

Ayni sorun bende de var. Bende baslayis sekli ise biraz vesveseyi buyutmemden sonra oldu. Namaza 26-27 yaslarinda basladim. Ilk iki sene hic ses mes yoktu. Sonra kalbime vesveseler gelmeye basladi. Genelde abdest almaya baslarken geliyordu. Gazim kacti, abdestim bozuldu sanip tekrar abdest aliyordum. Namaz sirasinda namazi yanlis kildim diyip tekrar namaz kiliyordum. Saniyordum ki boyle yapmam lazim Allahu teala benim tekrar yapmami istiyor ve sabrimi olcuyor. Bir sure sonra bu bikkinlik haline gelmeye basladi ve bu sesleri duymaya basladim. Simdi iki bucuk senedir duyuyorum. Zaman zaman azalip artiyor. Tamamen kesildigi pek olmadi. Sanirdim ki sadece bende var. Goruyorum ki baska kimselerde de olabiliyor. Buraya yorum yazan herkeste de goruyorum ki bizi yaratan turlu turlu nimetlerle kusatan Rabbimize karsi tertemiz kalplerle, saf niyetlerle ibadet etme arzusu var. Ilahi askla Allahin huzurunda durma temennisi var. Gonullerimizin cosmasina susamis vaziyette oldugumuzdan boyle oluyor. Istiyoruz ki bize onlarca nimet vermis Rabbimize karsi biz de en azindan namazlarimizi ibadetlerimizi duzgun yapalim. Tabi bunu her zaman dort dortluk yapmak belki de cok zor. Bizi uzen de belki bunu her zaman yakalayamiyor olusumuz. Ama insan biraz dusunununce bunun da Rabbimizin takdiri oldugunu anlayabilir. Vesvese seytandan gelir. Bazisina cok gelir bazisina az gelir. Vesvese bir yerde musibettir. Musibetlerse gunahlara kefarettir. Bize dusense bunlara sabretmektir. Hemen def etmeye calismamak lazim. Seytanin istedigi ise bizim bunlarla mucadeleye girip bikmamizdir. Namaz kilan ibadet eden kimseleri asiriya kacmaya tesvik edecek ki sonunda bizi biktirsin. O yuzden hic ugrasmamak ve onemsememek Allah'in rahmetine siginmak gerek. Sakin ibadetlerden sevap alamadigimiz zannina kapilmayalim. Varsayalim oyle ki oyle olup olmadigini da bilmiyoruz ama diyelim ki oyle. O zaman en azindan sabrimizdan oturu Rabbimiz bize sevap yazacaktir insallah. Ibrahim Hakki Hazretleri'nin de dedigi gibi Hak serleri hayreyler. Allah'tan hepimize bol sabir diliyorum.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
bulut750

valla aynı vesveseler bana da uğruyo bende korkuyodum ama farkına vardım ki şeytan aslında söylediğine kendisinin dahi inanmıyacağı kadar boş vesvese ve küfürleri üflüyor kalbe ama bizler o sözleri kalbimize ulaşmadan şeytandan olduğunu düşünüp aklımıza getirmeyeceğiz inş.ne kadar günahkar olsakta bu ahir zamanda cemaatten kopmayalım birlik olalım.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
UgurAltuner

ben de de ayni sorun var ama bende cok asiri bu. Aylardan beri sabah aksam Allaha karsi icimde kötü sözler söyleyen bir var sanki. Ben gercekten ne yapabilrcegimi bilmiyorum, kalbimde bir ümit bile kalmadi, biz ona vesvese diyoruz, degerli kardeslerim hep düsünüyorum "acaba bu benden mi geliyor yoksa?" diyorum kendime. Vallahi seytandan geliyor deniliyor da, bu konu hakkinda kesin bir bilgim yoktur benim onun icin artik ümidim kesildi, bundan da kendi gücümden kurtulabilecegimi düsünmüyorum artik, namazda, oructa, okulda , yemekte, otururken, sürekli ve kardeslerim sürekli dedigim zaman vallahi de gercekten sürekli icimden geciyor. Allaha karsi inkarci degilim, Allaha cok yakin olurdum namazi kliyorum, zekati veriyorum, orucu tutuyorum ama ne yapabilecegimi bilmiyorum bunlardan kurtulabilmek icin, Allah hic kimsenin basina vermez insallah. Ben üzülüyorum ve cok korkuyorum, acaba Allah ne diyor bu ise, ne yapacak beni? Iste beklemek lazim, Allahu teala benim isimi ne yapacak. Müslüman olmak cok degerli birsey, müslümanliginin degerini ben anladim iste, kayib ettikten sonra Allah rahmetinden uzak etmesin Allah rahmetinden uzak tutmasin

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Editör (ahmet)

Vesvese tamamen telkinden ibaret bir şeydir. Vesveseyi aklınızda bitireceksiniz. Yani insan kendisinde vesvesenin olduğunu anladığı anda vesvesenin bitmesi gerekir. Çünkü vesvese olduğunu bilmediğinizde kendinizi günah işliyor yanlış yapıyor zannediyorsunuz. Bu zandan dolayı da vesvese artarak devam ediyor. Halbu ki bu durumun sizden kaynaklanmadığını şeytanın telkini olduğunu ve sizin de bundan dolayı bir mesuliyet altına girmediğinizi günahkar olmadığınızı anladığınız zaman vesvese kendiliğinden gidecektir. Vesveseyi gözünüzde büyütmeye gerek yok. Şeytanın hilesi zayıftır.
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ashabından bir kısmı ona sordular: "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler Evet! deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez) dedi. "Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110).
Diğer bir rivayette: "(Şeytanın) hilesini vesveseye dönüştüren Allah'a hamdolsun" demiştir.
Müslim'in İbnu Mes'ud (radıyallahu anh)'dan kaydettiği bir rivayet şöyledir: "Dediler ki: "Ey Allah'ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)". Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir" cevabını verdi."
Konuyla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
mükrime

BENDE DE VARDI AYNI DURUM AMA TAKMAYINCA AZALDI BİLİYOR MUSUN. SEVGİLİ DİN KARDESİM TAKMAMAYA CALIS BİLİYORUM COK ZOR AMA BENMİ YAPIYORUM O MU SÖYLÜYO SORUSUNU SORMA KENDİNE TABİKİ O YAPIYO. SAKIN ÖMRÜNDEN HAYATINDAN ÖDÜN VERME SEYTANA. SU GÜZEL HAYATI KENDİNE DAR ETME. İNAN SENDEN FARKIM YOKTU HALEN DE SIK SIK SÖVÜYO AMA O BEN DEGİLİM BEN RABBİMİ COK SEVİYORUM SEYTAN DA BUNU BİLDİGİ İÇİN BANA GELİYO ZATEN O SANA YAKLASTIKCA SEN DE ALLAH A YAKLASKİ SEYTAN KUDURSUN.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
emrenal

Allah sizden razı olsun elhamdulillah Rabbime coooook cok cok sukur ustumden belki bi trenin kalkmasına vesile oldunuz her iki cihanda işiniz gucunuz rast gelsin.Rabbim hepimize dunyada iyilik versin ahirette de iyiyilk versin ve ateş azabından korusun.Amin.!

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
ORKİDE16

Ben de ibadete başladığım saat kaç olursa olsun nasıl uyku bastırıyor anlatamam size.. İbadeti bıraktığım an uyku falan kalmıyor ne iş anlamadım ama ben şeytana inat göz kapaklarımı açık tutuyorum..

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
öğrenci100

ya gerçekten çok kötü bi olay.. içinizden gelen o sese engel olamyosunuz. ben elhamdülillah doğduğumdan beri müslümanım ve namaz kılardım vb.. ancak üniverstede bıraktım. okul bitti ve tekrar 3 aydır Allahın izniyle namaz kılıp dinimi huşu içinde yaşamaya çalışıyorum ki bundan beri olmadık düşünceler geçiyor ve resmen ateşim yükselip başım ağrımaya başlıyor. sanki inanmıyomusum gibi (HAŞA!) geliyor. ibadete devam Allahın izniyle ama bu seferde kime ibadet ediyorsun inanmadığın birine mi diye içimden geçiyor namazda tüm konsantrasyonum bozuluyor. kurtulmak için büyük savaş veriyorum gerçekten.. Allah(c.c)bu büyük düşmanla savaşma gücü nasip etsin herkese.AMİN!

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
erdemixkocaeli

Ah ah Haziran 6 da namaza başladım, içimden Rabbimize karşı tek kelime geçmezdi kılmadan önce. Çünkü uyuyorduk, şimdi uyandıkya rahat bırakmaz o. Acayip küfürler getiriyor insanın aklına çeşit çeşit lime lime işliyor kalbe biz de ben mi söyledim eyvah ebedi cehennemliğiz biz, bizi kim kurtaracak demeye başlıyoruz. Bir yandanda namaza devam ediyoz korku içinde sonra bize, bu halde ALLAHIN huzuruna çıkılmaz ki, der. Biz de ona uyup namazı bırakırsak şeytan amacına ulaşmış demektir.  En çirkin vesveseler şeytandandır bu ilk başlarda gelmez namaz vakitlerini takip eden 5 vakit namazını kılmaya başlayan kaza kılan nafile ibadet etme arzusu oruç tutma arzusu yükselme arzusu taşıyan insanların içine atarak büyük bir engel çıkarır gerçekten. Aslında bu durum imanın kovvetindendir.

ŞEYTAN: ’’Bunca günaha ve çamura battıktan, bu kadar kirlendikten sonra ne yüzle çıkacaksın Rabbinin huzuruna (!). Hem artık çok geç, bu kadar günahtan sonra Allah seni affetmez’’ (!) gibi saçma vesveselerle günahkar insanın ümidini yok edip, onun tövbe yollarını tıkamaya çalışır. Onun bu zehirli fısıltılarına kanarsak asıl o zaman yandık demektir. ’’Çünkü işlenen günah ne kadar çok ve büyük olursa olsun, hiç biri Allah’tan (c.c) ümit kesmekten daha büyük günah değildir’’.( ! ) Hem, Allah’tan ümit kesmek demek yenilgiyi kabullenip silah bırakmak demektir (!). ’’Günahlarım öyle çok ki, Allah beni affetmez demek, O, Rahmanürrahim olan yüce yaratıcının merhametine sınırlama koymak demektir. Bu ise en büyük günahtır. Çünkü Rabbimizin rahmeti sonsuzdur. Allah’tan ümit kesmek şeytana; tamam yenildim, bana istediğini yapabilirsin demektir.

Şeytanın oyununa gelmemek gerekir. Aslında gerçekler çok farklıdır. Zannedilenin tam aksine Rabbimizin en hoşuna giden dua ’’Günahkarın tevbesidir’’(!). Günahkar müslümanın gözyaşları içinde yaptığı dua, Rabbimizin Rahmetini coşturur. (tabiri caizse) Ümit kesecek olsalar, efendimizin (a.s) amcası Hz.Hamza’yı (r.a) şehid eden Hz. Vahşi (r.a) ve peygamberimizin can düşmanı Ebu Cehil’in oğlu Hz. İkrime (r.a) ümidini keserdi. ALLAHA EMANET OLUN SAYGILAR

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
mehmetdanacı

evet ya ben daha 14 yaşındayım ve aklıma geliyor böyle şeyler savaşıyorum bir konuyu kapatıyorum başka bir konu açılıyor bir türlü bitiremedim

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
cemaldemircan

bazen bir saat harcıyorum önce vesvese geliyo sonra tevbe edeyim diyorum tevbemi bir saatte tamamlayamadığım oluyo yok tevbede samimi miyim yok bir daha yapmayacağıma emin miyim Allah kimseye vermesin..

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
erkani72

arkadaşlar biliyorum ümitsizliğe kapılıyorsunuz ben napıyorum diyorsunuz ama siz hiçbirşey yapmıyorsunuz bunuyapan şeytandır bendede vardı kayboldu sonra tekrar başladışimdi napıyım dinimdenmi çıkayım namazımıbırakayım ALLAHIMA ibadetten vazmıgeçeyim hayır asla mücadeleedin ALLAHU TEALAYA deyinki yüce rabbim eyerki sana kendi isteğimle küfür edersem bana enşiddetli azabı göster deyin bu telkindir bunukendi isteyinizle söyleyemeyeceğiniz için sorunun sizde olmadığını göreceksiniz budurumdan kuşku duymayın ALLAHU teala sizin gerçek niyetinizi bilir ALLHA emanet olun kardeşlerim

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
gönüllimanı

şeytan bu nereden yaklasacagı belli olmuyoki, kafaya takıpta evham yapmamak gerekir. Allah yardımcın olsun kardeşim. selam ve dua ile

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
elanur350

kardeşim seni çok iyi anlıyabiliyorum aynı şeyler benim de başıma geliyor ama allah seni biliyor sen şeytana uymayıp kalbinden sövmediğin sürece inan bana şeytan ne yaparsa yapsın boşuna uğraşır

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
nurgülça

Aynı sorun bende de var fakat çok önemsemiyorum. Zaten çok takmamak gerekiyor şeytandan olduğunu bilip eüzü besmele getirmek gerekiyor.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
tubaöztürk70

aynı vesvese banada oldu kucukken daha coktu 9-10 yaslarında cok kotu bırsey o kufur konusu sonra gectı ara ara aklıma gelıyo uzerınde durmuyorum cunku ben demıyorum telaffuz etmıyorum kalbe gelen vesvese zaten ben Allah'ıma kufur eden bırı olsam namaz,oruc,zekat,hak,hukukla ne işim olurki inanmadıgım sevmedıgım bırıne neden caba sarfedeyımkı demekkı vesvese seytan dan bosverın daha cabuk gecer

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
koymat

arkadaslar allahtan ümit kesilmez o Rahman ve Rahim olan esi ve benzeri olmayan tek Ilah. aynen bende de Namaza basladiktan sonra olmaya basladi. Vesvese olayi ,ilk zaman korkmaya basladim.ama simdi , benden olmadigini bildigim icin biraz rahatim . bol bol zikir ederek biraz hafifliyor .Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Can_Ahmed_im

ah ah ah yaaaa ALLAH hamd-ü senalar olsunki elhamdulillah müslümanız ve alemlerin Rabbimizdir bize engüzel hediye bütün noksanlıktan münezzeh olan ALLAH tır... şimdi banada en kötü düşünceler geliyodu ya ALLAH ın bize yasakladığı hayvanın ismi geliyo aklıma ALLAH için bazı edepsizlikler geliyo bende bi ara kendimi öldürmeyi düşünmüştüm ama bu tam doğum günümde başladı 01.01.2008 gecesinde ve tarih 17.03.2008 hamd olsun Rabbi rahmetine sığınarak geçirdim Hatta bu vesvese yüzünden Gavs-i Sani Hz. lerinin yanına bile gittim (peygamber efendimizin 30. göbekten torunudur kendisi ve de elini öptüğümde bayılacaktım Camide namaz kılıyoruz millet kendidnden geçiyor Adıyaman/ Menzil) Rabbim Rahmetinden eksik etmesin bizi not olarak arkadaşlar herkes ALLAH'a birbirimiz için dua edelim

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
SZaMBaK_

ya arkadaşlar aynı dertler bendede war:((bı turlu kurtulamıyorum...dua okuyamıyorum.Haşa Allah dıyınce aklıma gelen o kötü her türlü düşünceler geliyor..artık kendime mukayyet olamıyorum.eskiden daralmalarım olurdu nöbet geçiriyordum..cok şukur onlardan kurtuldum ama haşa Rabbımle ılgılı dusunceler artıkca artıo.hergun değişik sekıllerde gelıyor.. artık cok korkmaya başladım..dr gıttım ama fayda wermedı bence... bende ölümü düşündümm ama yapamam..aklımdaki düşünceler gelince ben müslüman degılmıyım dıyorum we ahıretım gıttı artık dıye korkuya kapıldıgımdan hepten artıo dusuncelerım.... AFF AFFF herkese Rabbım sıfalar wersın.. bırbırmıze cok dua edelım ıns..

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
zerda

kardeslerim bende ayni derten yandim yanmaktayim kendime inanamiyorum ben boyle kotu seyleri nasil dusunurum diye cok agladim insallah kurtulurum Allah hepimizin yardimcisi olsun amin

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
beiden

ARKADAŞLAR GÖRDÜM Kİ ÇOĞU KİŞİ BU ALLAH'A SÖVMEK OLAYINDAN ÇOK ŞİKAYETÇİ HATTA BİR KARDEŞİMİZ KENDİNİ ÖLDÜRMEYİ BİLE DÜŞÜNMÜŞ BU DÜŞÜNCELERDEN KURTULMAK İÇİN ARKADAŞLAR BU DÜŞÜNCELER TABİİ Kİ ŞEYTANIN VESVESESİDİR AMA BU PSKİYATRİK BİR RAHATSIZLIKTIR.BENDE DE BU HASTALIK VARDI BİR İMAMA GİTTİM DEDİ Kİ BANA SANA ŞEYTAN MUSALLAT OLMUŞ DEDİ AMA BENİ ARTIK ÇOK RAHATSIZ EDİYORDU DEVAMLI AKLIMA GELİYORDU SOSYAL HAYATIMI ENGELLEMEYE BAŞLAMIŞTI.BEN DE BUNU İNTERNETTE ARAŞTIRDIM.BUNUN PSİKİYATRİK BİR HASTALIK OLDUĞUNU ÖĞRENDİM.BİR PSİKİYATR'A GİTTİM.BANA BİR İLAÇ VERDİ.UZUN SÜRE İLACI KULLANDIM SONRA PSİKOLOGA TERAPİYE GİTTİM ŞİMDİ ALLAH'A ŞÜKÜR ÇOK İYİYİM.ARKADAŞLAR BU GİBİ BİR ÇOK VESVESENİZ VARSA TABİİ Kİ DUA YA DEVAM EDİN AMA BİR PSİKİYATR DOKTORUNA GİDİN BU BİR HASTALIK UTANMAYIN SAKIN BEN DE BİLMEZDİM ÖNCEDEN BUNU İNTERNETTEN ARAŞTIRIN

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
oyasamira

şu anda gözlerim yaşardı cidden.. çok üzülüyordum.. ben acaba günahkar mı oldum .bu durum sadece bana mı mahsus diye. ama başka din kardeşlerim de varmış böle sıkıntısı olan.. bende de bu sövme vesvesesi var.. bazen kendimi atsam camdan da kurtulsam diyorum. çünkü çok rahatsızlık veriyor bana.. biliyorum ki benim Allahım yaradanım var.. Asla şeytana pabuç bırakmıyalım din kardeşlerim.. kale bile almamamak ona en büyük ceza olur bence.. teşekkürler herşey için...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
ahmet38

sizden hepinizden Allah razı olsun iki cihanda da muradınızı rahmet nazarından versin rabbim, rabbim bizlere dinimize yardımlarınızı makbul görür işallah Allah binlerce kez razı olsun sizlerden

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
sabahatbirincitoka

bennimde aynı oluyor

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
erdemixkocaeli

ben artık ibadeti kural yaptım vesvese gelsin gelmesin ben yatsı olsada kılıp uyusam diyorum, ... ALLAH belkide bu zorlukların karşısında bize cennetini verir inşallah, kılmayanlar rahat çünkü uyuyorlar, biz yola devam edelim, eğerki namaza devam adiyorsan seni namaza itende imanındır unutmayın ALLAHA EMANET OLUN

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Osman_Raşit

S.a. Şeytan, evvelâ şüpheyi kalbe atar. Eğer kalb kabul etmezse, şüpheden çirkin söze döner. Hayale karşı çirkin söze benzer bazı pis hatıraları ve edebe aykırı çirkin halleri tasvir eder. Kalbe "Eyvah!" dedirtir, ümidsizliğe düşürtür. Vesveseli adam zanneder ki, kalbi, Rabbine karşı edepsizlikte bulunuyor. Müthiş bir halecan ve heyecan hisseder. Bundan kurtulmak için huzurdan kaçar, gaflete dalmak ister. Bu yaranın merhemi budur:

Bak, ey biçare vesveseli adam! Telâş etme. Çünkü senin hatırına gelen çirkin söz değil, belki hayla etmektir. Küfrü hayal etmek, küfür olmadığı gibi; çirkin sözleri hayal etmek dahi çirkin söz değildir. Zira, mantıkça, hayal etmek hüküm değildir.

Hem bununla beraber, o çirkin sözler, senin kalbin sözleri değil. Çünkü senin kalbin, ondan üzülür ve esed duyar. Belki kalbe yakın olan şeytanın vesvesesini üflediği yerden geliyor.

Vesvesenin zararı, onu zararlı sanmaktır. Yani, onu zararlı tevehhüm etmekle, kalben zarar görmektir. Çünkü hükümsüz bir hayali hakikat zan eder. Hem şeytanın işini kendi kalbine mal eder; onun sözünü ondan zanneder. Zarar anlar, zarara düşer. Zaten şeytanın da istediği odur.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
uysalxr

bende de envai çeşit vesveseler var küfür, abdest, gusl, hatta normal yaşantımda bile her şeyden şüphe duymaya başladım ilk namaza başladığımda elham. tahiyyat. salli.barik. ihlas ve kulhu dan başka sure bilmezdim uzun süre namazları böyle kıldım vesveseler içerisinde. sonra kendime sinirlendim bütün namaz surelerini ezberledim vesveseler çoğaldı bu sefer bütün namazları 5 vakit şeklinde devamlı kılmaya şartladım kendimi vesveseler dahada çoğaldı her türlü vesvese beni bulmaya başladı dahada çok sinirleniyorum şimdi kuran öğrenmek için temeller atmaya başladım dahada çoğalırsa hacca bile gitmeyi düşünüyorum..... kısacası ibadeti çoğaltır ve kendini daha çok verirsen vesvese dahada çoğalıyor ama düşündüğüm zaman bu vesveseden dolayı ben daha karlıyım şeytan değil... ayrıyeten vesveseler yoğunlaşarak devam ediyor o ettikçe ben daha fazla ibadet edeceğim inşallah. Allah bizleri şeytanın vesveselerinden korusun bizlere akıl sağlığı versin insallah Allah imanımızı zayıflatacak kötü düşüncelerden bizi korusun cennette buluşma ümidiyle inşallah

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
erkani72

EVET BENDE DE VAR AYNI DERT AMA NE OLURSA OLSUN ALLAHA İBADETTEN SAKIN VAZGEÇMEYİN O SİZİN NİYETİNİZİ BİLİR BEN VAZGEÇMİYORUM ALLAHUTEALA İBADETTEN . BUNDA N TEZ ZAMANDA KURTULURUZ İNŞALLAH

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
looking_for_merci

Sizin durumunuzda olan cok kisi oldugunu dusunuyorum. Sebepleri uzerinde cok durmak istemiyorum cunku sebeplerinin cok cesitli oldugunu dusunuyorum. Islenen gunahlardan tutunda, nefs-i emmarenin dine yonelmenizden hoslanmamasina kadar. Ama bunlara kulak asip da bunlarin ibadetlerinizi ve (dunyevi) sorumluluklarinizi yerine getirmenize engel olmasina izin vermeyin. Namaz kilinacaksa kilinacak, calisilacaksa calisilicak, cabalanacaksa cabalanacak.Yoksa Allah korusun kaybeden biz olabiliriz.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
eklmno

Kardeşlerim aynı şey benim de başıma geliyor ne yapmalı bende ölüme kadar her şeyi aklıma getiriyorum içim sürekli evhamlı kederli başıma her bela gelseydi de bu olmasaydı diye çok kederleniyorum yaşım da çok genç daha on yaş yaşlandım sanki sürekli vesveseler gelip duruyor haşa Yüce Allah a değil bir insana bir canlıya bile kötü söz edemezken... vicdanım çok sızlıyor!

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
GuardiAngeL

Kardeşlerim, içinizden ne kadar kötü, ne kadar sapık, aşağılık düşünceler geçerse geçsin, asla üzülmeyin. Onları asla önemsemeyin. Bunu yapmak bayağı zor. Ama bu düşünceleri göndermeye çalışırsanız asla gönderemezsiniz. Bu yüzden tek çaresi onları serbest bırakmak. Günaha girmiş de olmuyorsunuz.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun