Vesveseye karşı hangi duaları okumak gerekir?

Tarih: 06.10.2008 - 03:13 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

- Önce derdinizin tıbbı ilgilendiren yönünü uzman ve tercihen inançlı bir doktora veya psikoloğa (çünkü ruh hastalıklarını tedavide inançlı doktorlar ve psikologlar daha başarılı oluyor) sağlam bir teşhis yaptırın ve tavsiye edeceği tedavi yöntemini titizlikle uygulayın.

- Günahlarınıza tövbe edin, sağlam bir tövbe ile affedilemeyecek hiçbir günahın olmadığını bilin. Bu arada annenizden babanızdan ve diğer büyüklerinizden helallik ve dua isteyin.

- Namazlarınızı vaktinde kılmaya ve kılmadıklarınızı kaza etmeye başlayın; namazların arkasından çokça dua edin.

- Her gün tekrarladığınız belli bir zikriniz olsun. Mesela, günde yüz defa, manasını düşünerek "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah" deyin. Bu, sıkıntılardan kurtulmak için Rasulullah Efendimizin (asm) öğrettiği mübarek bir duadır. Yine günde yüz defa "istigfar", yüz defa da "salatü selam" okursanız çok iyi olur.

- Her cuma günü öğle namazının farzından sonra, yerinizden kalkmadan yedişer defa "İhlâs", "Felak" ve "Nas" surelerini okuyun. Bu sayede diğer cumaya kadar Allah sizi şerli ruhların şerrinden korur. Bunu diğer zamanlarda da yapmaya çalışın.

- Her sabah ve her akşam, üç defa manasını düşünerek "Bismillahillezî lâ-yedurru me'asmîhi şey'un fi'l-ardı velâ fi's-semâ" duasını okuyun.

- Kimse kimsenin günahının cezasını çekmez: Ancak "bela" okumak kötü bir iştir. Bela okunan o belaya müstehak değilse "bela" döner okuyanın başına gelir. Bu yüzden okuduğunuz belalara tövbe edin, size bela okuyanlardan helallik alın ve bir daha okumamaya çalışın.

- Allah'a güvenin ve içinizden geldiği şekilde istediğiniz gibi dua edin...

İlave bilgi için tıklayınız:

Vesvese ve Kurtuluş Yolları (Video).

Vesveseden kurtulmak için ne tavsiye edersiniz?

Vesvese nedir; nedenleri hakkında bilgi verir misiniz?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun