Namazdaki kıraatlerin anlamını düşünme konusunda ne dersiniz?..

Tarih: 28.10.2006 - 20:01 | Güncelleme:

Soru Detayı
Namazda okuduklarımızın anlamını da düşünmemiz gerektiğini ve namazdan aldığımız sevabının fazlalığının buna göre değiştiğini biliyorum. Peki ya anlamını daha önceden okuduğum fakat namazda anlamı aklıma gelmeyen bir kıraatı okurken anlamını düşünmüş gibi mi sevap kazanırım, yoksa o sevaptan mahrum mu kalırım?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Namazda okunan ayetlerin anlamını düşünmenin fazileti vardır. Ancak bir ayeti düşünürken diğer ayetlerin manalarını düşünmeyi ihmal etmemeliyiz. Yani uzaktan dağdan dağa bakar gibi üzerinde fazla durmadan düşünülmelidir.

İnsan yaptığı amel ölçüsünde sevap kazanır. Manasını okuyup da hatırlayamadığı ayetlerden alınan sevap düşünmüş gibi olmasa da yine de niyetinden dolayı sevaptan mahrum kalmaz.

Esasında önemli olan Kur'an-ı Kerim'in okunmasıdır. Nasıl ki insan yediği bir nimetin içeriğini / muhtevasını bilmese yine de ona fayda sağlayacaktır. Bunun gibi kalp ve ruh midesine atılmış her Kur'an ayeti, anlamı bilinmese de bizlere fayda sağlayacaktır. Manasını bildiği halde düşünmezse herhangi bir mesuliyeti de olmaz.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun