Erkeklerin küpe takması caiz mi?

Tarih: 01.11.2006 - 14:37 | Güncelleme:

Soru Detayı
Ramazanda bir tv de yayınlanan bir programda küpe takmanın sünnet olduğunu ve erkeklerin de küpe takabileceğine dair şeyler söylenmiş. Bu programı izleyen bir arkadaşımın kafası karışmış, bunu bana sordu bende sünnette böyle bir şeyin olup olmadığını bilmediğimi söyledim. Ama bildiğim kadarıyla erkeklerin takması caiz değil dedim, ama bunu arkadaşımı tatmin edecek şekilde cevaplamam lazım.
Cevap

Değerli kardeşimiz,

İslâm Hukukuna göre kulakların küpe takılmak üzere delinmesi ve küpe takılması, kadınlar için caiz görülmüş; ama erkekler için caiz görülmemiştir.

Bazı hukukçular, erkek çocukların da kulaklarının delinebileceğini ve bu tür bir olayın Hz. Peygamber (asm) zamanında yapıldığı halde yasaklanmadığını ileri sürmektedirler.

Her halükârda ergen erkeklerin kulaklarını deldirmeleri ve küpe takmaları, çoğu hukukçulara göre haram ve bazılarına göre ise mekrûhtur; yani kısaca caiz değildir.

İlave bilgi için tıklayınız:

Kız veya erkeklerin pirsing, hızma (piercing) takması caiz midir? Abdest ve gusle engel olur mu? Din ve kültür ilişkisi açısından sakıncası var mıdır?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun