Bir insan beğendiği birisiyle evlenmek için, ona sihir yaptırıp kendine bağlaması dinen caiz olur mu?

Tarih: 07.12.2006 - 18:09 | Güncelleme:

Soru Detayı
Burda tamamen iyi niyetli bir amaç için sihir söz konusu olduğundan cazi olur mu acaba?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Hayır, böyle bir şey veya başka bir şey için sihir yapmak caiz değildir. Sihir dinimizde haram kılınmıştır. Büyü ve büyücülük İslâm'da yasaklanmıştır.

Kur'an-ı Kerîm'de büyücülerin iflah olmayacağı (Tâhâ, 20/69) belirtilmiştir. Kâfirler, kendilerini haklı çıkarabilmek, Allah'ın elçilerini yalanlamak için onları büyücülükle, büyü yapmakla suçlamışlardır. Büyücülükle suçlananlar arasında Hz. İsa (Sâf, 61/6); Hz. Musa (Zuhruf, 43/49); (Zâriyat, 51/39), Hz. Süleyman (Bakara, 2/102), Hz. Muhammed (Hicr, 15/6) zikredilmektedir.

Başka bir ayette, inanmayan kişilerin bütün peygamberleri büyücülükle suçladıkları görülmektedir (Zâriyat, 51/52). Hz. Peygamber (asm) bir hadisinde "yedi şeyden sakınınız" buyururken, ikinci sırada "sihir yapmayı" zikretmiştir. (Buhârî, Iiasâya 23; Müslim, İman,144).

Başka bir hadiste büyü yapan kişinin küfre girdiğini belirtmiştir. Muhabbet için efsun yapmanın, ipliğe okumanın, büyü yapmanın şirk olduğunu da belirtmiştir (Nesâî, Tahrim 19).

Büyüye inanan kişinin cennete giremeyeceği de (Ahmed İbn Hanbel, II/83; IV/399) belirtilmiştir. Başka bir hadiste de büyücüye, müneccime, gaibden haber veren kimseye inanan kişinin Kur'an'ı inkâr etmiş olduğu belirtilmektedir. (Ebû Davûd, Tıp, 21).

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun