Bilim ve insan: İnsan gözü açık havada iki-üç km. ilerisini görür. Duymak ise sınırlı sesleri duyabilir, hatta zamanla kaybolabilir...

Tarih: 12.12.2006 - 10:47 | Güncelleme:

Soru Detayı
Bilim radyo teleskoplarla ,elektron teleskoplarla milyonlarla ışık yılı ötesini görebilir, duyabilir. Demek bilim insanlardan 1.400 yıl ileride hayat sürüyor...
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Bilimin milyonlarla ışık yılı uzaklığı teleskoplarla görmesi, insanlardan 1.400 yıl ileride yaşadığı anlamına gelmez. Zaten o bilimle uğraşanlar da insanlardır.

Ayrıca din bilimsel gerçekleri reddetmez, aksine bunları kabul eder. Çünkü bilimler de Allah'ın kanunudur. Mesela yer çekimi kanunu keşfedilmeden önce de vardı, keşfedildikten sonra da vardır.

Bilim yeni şeyler icat etmiyor, aksine Allah'ın kainatta koyduğu düzeni keşfediyorlar.

Kur'an-ı Kerim bir çok ayetinde bilimsel gerçeklerden bahsetmektedir. Bilim ise on dört asır sonra bunları keşfetmiştir.

Günümüzde kainatın genişlediğini bilim kabul etmektedir. Bu husus Kur'an-ı Kerim'de şöyle ifade edilmektedir:

“Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz biz (onu) genişleticiyiz." (Zariyat, 51/47)

Ayette geçen "gök" kelimesi, Kur'an'ın pek çok yerinde uzay ve evren anlamında kullanılır. Burada da bu anlamda kullanılmıştır. Yani Kur'an'da, evrenin genişleyici olduğu bildirilmiştir. Bilimin bugün varmış olduğu sonuç da Kur'an'da bildirilenle aynıdır.

İlave bilgi için tıklayınız:

İlimle bilim arasındaki fark nedir?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun