Zeki insanların ateist olma olasılığı daha fazlaymış, bunun nedeni nedir?

Tarih: 08.12.2013 - 11:20 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Araştırmaya göre, yüksek zekalı bireyler, eğer aşırı dindar toplumlarda yaşıyorsa, dogmaya karşı daha çok tepki gösteriyor, çünkü onlar uyum sağlamaya daha dirençli oluyormuş. Peki bunun nedeni ne?

- Şüphesiz bizim dinimiz akla mantığa uygun bir dindir. Fakat insanlar dini inkar ediyor. Örneğin Japonya. Ülkenin ℅70'e yakını ateist. Öte yandan Japonların sahip olduğu IQ seviyesi hiçbir millette de yok. Bu durumun sebebi ne?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

- Bu iddiayı -İslamiyetle alakalı yönüyle- doğru bulmuyoruz. Çünkü İslam alimleri içerisinde öyle dahiler vardır ki, günümüzde onların ilmi seviyesine ulaşan insanlar yoktur. Bu insanların varlığı bile İslam adına bu iddiayı çürütmektedir.

- Zeki insanların ateist olma olasılığının fazla olması, diğer dinler için geçerli olabilir. Çünkü içlerinde barındırdığı çelişkiler bu sonucu doğurmaktadır. Nitekim dinden dönme oranlarına bakıldığında, diğer dinlerde çok fazla iken İslam dininde çok az olması bu gerçeği gösteren diğer bir husustur.

- Günümüzde bu ateistlerin bir kısmının İslama girmesi de akılla İslam'ın örtüştüğüne delildir. Amerika'da her yıl bir milyona yakın insan Müslüman olmaktadır. Bu rakam Avrupa ve Rusya gibi ülkelerde daha fazladır. Uzak Doğu ülkelerinde de İslamlaşma hızlanmıştır. Demek ki zeki insanlar İslam ile tanışınca kendilerini ondan alamamaktadır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 5.000+

Yorumlar

Serap ÇETİN

Bu soruyu çoğu kişiye sordum. Ve bu cevap aldığım en mükemmel cevaptı. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
vrltrkylmz.

Elhamdülillah.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
dalyandadas

Zeka ile iman ittihad etmezse zeka ile enaniyet ittihad ediyor. İlim gelse onun için cehil olur

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun