Müslüman birisi İslamiyeti beğenmeyip, Allah'a daha iyi bir kul olmak için Hristiyan olsa cennete gider mi?

Tarih: 21.02.2014 - 01:02 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Sormak istediğim birkaç soru var. Bunların yanıtını verirken sizden ricam sadece ayetlerle değil insani ve düzgün anlaşılır bir dille yanıt vermeniz.Kabul edersiniz ya da etmezsiniz Türkiye'de eğitim almış imam sayısı ve dini işlerde çalışan insan sayısı çok az. Bu yüzden soracağım sorunun en içten insanı ve dini şekilde açıklanmasını sizden rica ediyorum.

- Ben müslüman olarak doğdum ailem çok şükür dindar insanlar ben de camiye gittim ben de namaz kılmayı biliyorum ama hiçbir zaman islam dini ile tam bütünleşemedim bunun birçok sebebi vardır kuskusuz gercek müslümanlığı çarsaf altında arayanlar el öpmek için teyzeye yaklaştığında kendini geri çekmesi. Camiye gittiğinde hutbe okunurken hocanın cahilliğinin ortaya çıkması hala 2014 yılında camiye girerken ayakkabıların çıkarılıp poşetlere oradan nereye koydum telaşı gibi gibi aklıma gelen birçok sebep var.

- Biliyorum ki Allah birdir. Biliyorum ki Hz Muhammed onun elçisidir. Ve biliyorum ki tüm peygamler var olmuştur. Ben hristiyan olmak istiyorum kuskusuz bunu arastıracağım basit bir mevzu değildir bu. İncilinin de değiştirildiğinin farkındayım evet 3 leme olduğunun da farkındayım. Ama gerçek hristiyanlıkta bunlar yoktu ben ortodox olacağım zaten olursam.

- Birkaç ayette müslüman olmayanların cennete giremeceği tarzında bilgiler okumuştum. İnanmak istemiyorum buna çünkü ben müslümanım ve müslüman olup gereklerini yerine getirmeyen ama bir budist olup ömrünü özürlü çocuklara adayan insana adayan insanların cennete gidememesi veya dindar bir hristiyan aileden çıkan ve Allaha ve semavi dinlere inanan bir insanın neden cennete gidemeceğini anlamlandıramıyorum?

- Ben insanın ALLAH ile olan ilişkisinin samimiyetle olması gerektiğini düşünüyorum bir insan ALLAHA kendini nasıl yakın hissediyorsa onu nerede anıyorsa onu tertemiz bir şekilde düşlüyorsa cehennem azabından koruyorsa... bunları bu şekilde inanarak din değiştiren bir insanın kuskusuz özünde iyilik barındıran bir insan cennete gidemez mi?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

İslamiyeti hiç duymamış veya duymuşsa da yalan ve sahte diye kötü şekilde duymuş olan insanlar fetret kapsmına girerler, mesul olmazlar. Ancak İslamiyeti bilen, tanıyan birisi Müslüman olmazsa ebedi cehennemlik olur.

Bütün geçmiş hak dinler Peygamberimizi (asm) müjdelemişlerdir. Kutsal metinler tahrif olduğu halde hâlâa bu müjdelerdan bazıları kalmıştır.

Son din geldikten sonra, eski dinlerin hükmü kalkmıştır. İslamiyeti bilen bir insanın başka bir dini kabul etmesi gibi bir durum söz konusu değildir. 

Hangi dinin Allah katında makbul olduğunu belirleyecek olan insanların bozuk nazarları değil, Allah'ın hükmüdür. Allah neye inanacağımızı bize emrederse biz ona inanmak zorundayız.

"Ben bunu beğenmedim." demek gibi bir durumumuz yoktur. Beğenmiyorsanız sizde bir sorun var demektir. 

Misalen bir hastane düşünelim; bu hastanede hastalar için hazırlanmış ilaçlar vardır. Hastalar gelir hekim ne derse ona tabi olurlar. Verdiği ilaçları kullanırlar. Bir hasta da hekimin verdiği şifalı ilaçları kullanmak yerine tıbbi atık kutusunda tarihi geçmiş, bozulmuş, kullanılması tehlikeli ve ölümcül olan ilaçları alıp kullanmaya çalışsa ne olur? Elbetteki hastalığı ölümcül hale gelir ve iyileşmek yerine ölümüne sebep olur.

İşte tahrif olmuş hakkaniyetini kaybetmiş ilaç olmak yerine zehir hükmüne geçmiş eski dinlerin peşine düşmek mevcut manevi hastalığınızı ölümcül hale getirir, manen intihar etmek demek olan küfre girersiniz.

Yaratıcımız olan alemlerin sahibi Yüce Rabbimizin emirlerine göre Hak Dini en güzel şekilde yaşamaya gayret etmelisiniz. Bazı Müslümanların hataları ile İslamiyeti kusurlu göremezsiniz. İslamiyet'te kusur yoktur. Siz en güzel şekilde bu dini yaşayarak örnek olmaya çalışmalısınız. 

Şu anda her gün binlerce Hristiyan Müslüman oluyor, akın akın İslama koşuyorlar. 

Ayrıca hiçbir Müslüman başka bir dine geçemez. Çünkü bütün dinleri İslamiyet sayesinde tanımıştır. İslamiyetin dairesinden çıkan diğer peygamberleri de inkar etmiş olur. Olsa olsa dinsiz olur. 

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin bu konudaki beyanlarını aktarıyoruz:

"Ecnebî dinsizleri gibi de olamaz. Çünkü onlar peygamberi inkâr etseler, diğerlerini tanıyabilirler. Peygamberleri bilmeseler de Allah’ı tanıyabilirler. Allah’ı bilmeseler de kemâlâta medar olacak bazı güzelhasletler bulunabilir."

"Fakat bir Müslüman, hem enbiyayı, hem Rabbini, hem bütün kemâlâtı Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâm vasıtasıyla biliyor. Onun terbiyesini bırakan ve zincirinden çıkan, daha hiçbir peygamberi tanımaz ve Allah’ı da tanımaz ve ruhunda kemâlâtı muhafaza edecek hiçbir esasatı bilemez. Çünkü, peygamberlerin en âhiri ve en büyükleri ve dini ve daveti umum nev-i beşere baktığı için ve mucizatça ve dince umuma faik ve bütün nev-i beşere bütün hakaikte üstadlık edip on dört asırda parlak bir surette ispat eden ve nev-i beşerin medar-ı iftiharı bir zatın terbiye-i esasiyelerini ve usul-ü dinini terk eden, elbette hiçbir cihette bir nur, bir kemâl bulamaz. Sukut-u mutlaka mahkûmdur." (bk. Sorularla Risale | Risale-i Nur Külliyatı)

İlave bilgi için tıklayınız:

Gizlenen Gerçekler.

Kur’an’ın Bilimsel Mucizeleri.

Fetret ehlinin, yani İslam'dan haberi olmayanların sorumluluğu var mıdır?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun